Se pregătește Săptămâna Națională a Voluntariatului

Joi, 9 Mai 2013 | Bacau, stiri | 1 comentariu

În perioada 13-19 mai 2013 are loc Săptămâna Națională a Voluntariatului. La nivelul județului Bacău, activitățile sunt susținute, monitorizate și încadrate în program de către Fundația de Sprijin Comunitar, în parteneriat cu Instituția Prefectului Bacău, alături de organizațiile participante.

intalnire lucru saptamana nationala a voluntariatului 2013-5

Ajuns la cea de-a XII-a ediție, Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național organizat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în colaborare cu centrele de voluntariat din România, parteneri locali ai SNV și VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România.

Miercuri, 8 mai 2013, adică ieri, în Sala Mare a Prefecturii a avut loc o întâlnire lucrativă, în cadrul căreia organizațiile ce intenționează să desfășoare activități în această perioadă să se pună de acord și să definitiveze planul de acțiune pentru săptămâna viitoare.

intalnire lucru saptamana nationala a voluntariatului 2013-3

Am tras puțin cu urechea (puțin mai mult) la ce s-a discutat în cadrul întâlnirii și am auzit vești despre:

  • 15 mai – ecologizare în Parcul Bacovia (Clubul de Ecologie și Turism “Veniți cu Noi”), după ce ies elevii de la ore;
  • 17 mai – Ziua voluntariatului corporatist – încă nu se știe ce se va face în Bacău;
  • 17 mai (cel mai probabil) – concurs de caiace între ONG-uri pe Lacul Bacău II (Centrul Regional de Ecologie);
  • 18 mai – Târgul Voluntarului Băcăuan, în Parcul Catedralei, unde organizațiile non-guvernamentale din Bacău își pot promova activitățile;
  • 18 mai – Ecologizare și reparații Valea Budului (Clubul de Ecologie și Turism “Veniți cu Noi”);
  • 19 mai – Festivalul Luminii, organizat de Cercetașii României în Parcul Cancicov, între orele 17:00 și 22:30, cu lumănări, lampioane, activități captivante, etc.;
  • 13-19 mai – “Tinerilor din Oituz le pasă”: ecologizare a zonei, activități cu copiii și cu bătrânii din căminul de la Cârja, expoziție foto, etc.

Acestea sunt doar o parte dintre activitățile care se vor desfășura în Săptămâna Națională a Volntariatului la Bacău. Calendarul complet îl vom afla cel mai probabil luni, când Fundația de Sprijin Comunitar va avea toate organizațiile și activitățile lor pe hârtie.

1 comentariu la “Se pregătește Săptămâna Națională a Voluntariatului”


Lasa un comentariu