De ce atâta secretomanie la tânărul arhitect șef al Bacăului?

Vineri, 22 Martie 2019 | Bacau | 2 comentarii

Pentru a doua oară în ultimele luni, arhitectul șef Diana Marin din cadrul Primăriei Bacău refuză să îmi furnizeze o serie de autorizații de construire și certificate de urbanism pe care le-am solicitat pentru a verifica dacă o serie de indicatori urbanistici sunt respectați în cazul unor proiecte semnalate de cetățeni ca fiind îndoilnice ori abuzive. Așadar, ca să îmi fac treaba.

În schimb, sunt invitat “cu plăcere” la sediul Primăriei să studiez documentele în prezența arhitectului șef. Nu, eu le vreau la purtător, ca să le pot multiplica și arăta cetățenilor care mi-au semnalat acele proiecte despre care vor să afle cum și în ce condiții au fost/urmează să fie autorizate.

61FCE7C1-0DE9-4758-8680-70B70ECE06E5
Primarul Necula și arhitectul șef Diana Marin, explicând anul trecut de ce în Parcul Cancicov trebuiau amplasate peste 30 de chioșcuri (foto: Ziarul de Bacău)

Doamna Marin mă trimite la plimbare susținând că documentele și informațiile solicitate de mine nu au nicio treabă cu îndeplinirea mandatului meu de consilier local independent. Probabil nu a citit Legea 215/2001 a administrației publice locale, care prevede nu doar că avizarea sau aprobarea documentațiilor de amenajare a teritoriului și urbanism ale localităților intră printre atribuțiile Consiliului Local, dar și că dezvoltarea urbană este vizată de activitatea consilierilor locali.

Urmează să depun o plângere prealabilă la Primăria Bacău și, dacă nu voi primi documentele, să dau în judecată instituția pentru refuzul de a-mi pune la dispoziție aceste documente 100% publice, așa cum prevede legea, cerând totodată sancționarea arhitectului șef pentru încălcarea legii.

Ca fapt divers, doamna Marin a aterizat în Primăria Bacău direct pe scaunul de arhitect șef în urma unui concurs la care a participat singură, după ce anterior fusese angajată la abia înființata Societate de Servicii Publice Municipale (SSPM).

F30D1E59-76AE-49B8-A538-17422305A0C3

2 comentarii la “De ce atâta secretomanie la tânărul arhitect șef al Bacăului?”

 1. Anonim 23 Martie 2019 at 14:49 Permalink

  scuze ca nu imi dau numele, dar iti spun eu ca am fost in audienta si treaba e clara… doamna e acolo sa sustina interese, nu sa aiba grija de cum arata Bacaul! Intra putin in ei, merita!

 2. Kros 26 Martie 2019 at 09:45 Permalink

  Arhitect? Are Bacaul asa ceva? Pe bune!!!Nu pot sa cred.
  Am o propunere.Santeti in consiliul local.Ce ati spune daca ati avea initiativa sa scoateti si sa vedeti ce proprietati mai are Primaria Bacau,cladiri,terenuri si sa vedeti in ce stare sant.
  Eu cred ca sant multe terenuri ale primariei care stau in paragina,pline de gunoaie .La fel si cladiri.
  Ce ati spune sa scoateti la iveala aceste terenuri?


Lasa un comentariu