Secțiunea experimentală “Work-in-progress” @ ID Fest 2013

Sambata, 20 Iulie 2013 | foto, Video | Comenteaza

Ediția de anul acesta a Festivalului național de teatru în engleză pentru tineri ID Fest a adus o noutate: secțiunea “Work-in-progress”, un experiment, un pariu al organizatorilor, care a dat șansa unor tineri, 8 la număr, să învețe principiile de bază ale artei monologului.

În această săptămână, cei 8 tineri înscriși în cadrul secțiunii au participat la ateliere de teatru și au primit feedback individual din partea trainerilor, scopul final fiind crearea unui moment de tipul “one-man show”. Aceste momente au fost prezentate aseară, în penultima zi de festival. Urmând să îl aflăm astăzi, câștigătorul secțiunii va avea ocazia să realizeze un one-man show pe care îl va prezenta la următoarea ediție a Galei STAR.

“De-a lungul acestei săptămâni de festival am încercat să vedem cum se învață un monolog, cum se lucrează un monolog, în sensul în care participanții să își dea seama ce te face să vorbești de unul singur, de ce, cui te adresezi, ce scop ai. Cu alte cuvinte, principiile de bază ale unui monolog. Nu ne-a interesat să facem spectacol sub nicio formă, ci doar ca cei care s-au înscris să învețe niște principii pe care să le folosească mai târziu la conceperea unui monolog. Scopul nostru final a fost să existe sinceritate, să se nască măcar o secundă de sinceritate în reprezentațiile lor. – Andrei Runcanu, actor profesionist și trainer la ID Fest

Lasa un comentariu