Ședință a Consiliului Local pentru aprobarea Campusului integrat pentru învățământ dual

O ședință extraordinară a Consiliului Local a fost convocată de îndată, adică de pe o zi pe alta, pentru mâine, la ora 9:30, la Centrul de Afaceri și Expoziți „Mircea Cancicov”.

Subiectul este unul unic: aprobarea depunerii proiectului de dezvoltare a unui campus integrat pentru învățământul dual în municipiul Bacău în cadrul apelului PNRR C15 de către Consorțiul regional pentru învâțământ dual și dezvoltare durabilă (CRIDDD) Bacău, înființat printr-un HCL pe 9 ianuarie 2023 care prevede punerea la dispoziție a unui teren de 31.227 mp din str. Condorilor, ocupat în prezent de liceele Henri Coandă și Catolic „Sf. Iosif”. 

teren condorilor consortiu invatamant dual

Dacă proiectul ce trebuie depus până la 20 februarie 2023 se va număra printre cele 10 campusuri selectate și finanțate la nivel național prin PNRR, acesta va include atât infrastructură pentru pregătirea profesională a elevilor și a studenților (ateliere, laboratoare, expoziții), cât și infrastructură socială pentru elevi și studenți (spații de cazare și masă, terenuri de sport), urmând a fi construit până la 30 septembrie 2025 și a fi funcțional la nivel de consorțiu până la data de 31 martie 2026.

Campusul va fi echipat pentru ateliere digitale, pe baza unui concept de digitalizare adaptat profilului liceelor și instituțiilor de învâțământ superior de stat acreditate care au programe de studii în științe inginerești sau în domenii propritare de dezvoltare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 129,4 milioane lei (cu TVA) din care contribuția municipalității este de 2,75 milioane lei (2,66%), cea a Consiliului Județean de 2,77 milioane lei (2,66%), cea a Aerostar SA de 2 milioane lei (1,92%) și cea a Sudometal SRL de 20 mii lei (0,02%).

În documentație nu a fost lămurită problema pe care am ridicat-o la ședința din 9 ianuarie 2023, când am vrut să știu ce se va întâmpla cu liceele Henri Coandă și Catolic „Sf. Iosif”. Răspunsurile în acest sens au lipsit atunci și lipsesc și acum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *