Ședință de îndată a Consiliului Local pentru reaprobarea proiectului PNRR de achiziționare a autobuzelor electrice

Joi, 12 Mai 2022 | Bacau | Comenteaza

Astăzi, la ora 16:00, Consiliul Local al municipiului Bacău este convocat într-o ședință extraordinară de îndată pentru modificarea și reaprobarea proiectului de modernizare și extindere a transportului public la nivelul zonei metropolitane ca urmare a apariției ghidului PNRR aferent Componentei 10.

  • 01. se abrogă HCL 162/2022 de la ședința anterioară și se aprobă proiectul PNRR actualizat pentru modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane prin achiziția de vehicule nepoluante, cu următorii indicatori noi:

Proiectul are o valoare de 71,2 milioane lei + 13,5 milioane lei (TVA) și reprezintă o asociere între UATM Bacău (ca lider de parteneriat) și comunele Letea Veche, Hemeiuș, Măgura, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu și Mărgineni.

Vor fi achiziționate și operaționalizate în cadrul serviciului metropolitan de transport 24 de autobuze electrice, 5 microbuze electrice, 10 stații de încărcare rapidă pe traseele autobuzelor și 29 de stații de încărcare lentă la autobază.

De asemenea, în cadrul acestui apel vor mai fi accesate fonduri pentru instalarea a 57 de stații de încărcare pentru vehicule electrice: 45 aferente municipiului Bacău, respectiv 12 pentru comunele partenere.

Totuși, există mai multe nelămuriri privind acest proiect pe care urmează să le adresez în cadrul ședinței. Acestea vizează partenerii, operatorul, traseele, locația autobazei, corelarea cu măsurile prevăzute în PMUD etc.

fotografie demonstrativă din cadrul Săptămânii Europene a Mobilității 2021

autobuz electric bacau

Lasa un comentariu