Ședința Consiliului Local Bacău din 26 martie 2021 (rezumatul proiectelor)

Joi, 25 Martie 2021 | Bacau | Comenteaza

Mâine, începând cu ora 11:00, este convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău pentru deblocarea activității SSPM pe de o parte, respectiv pentru încetarea delegării administrării drumurilor către SSPM și revenirea operațiunilor de reparare a străzilor și trotuarelor la municipalitate pe de altă parte. Detalii, în rândurile de mai jos.

  • 1. mandatarea împuterniciților municipiului Bacău în AGA a Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM) pentru modificarea actului constitutiv astfel încât consiliul de administrație să fie format din 7 membri;
  • 2. convocarea AGA a Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM) pentru numirea membrilor provizorii în consiliul de administrație până la finalizarea procedurii de selecție;
  • 3. modificarea HCL 7/2021 pentru declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al Societăţii de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău, în sensul înlocuirii unui membru al comisiei de selecție;
  • 4. aprobarea profilului Consiliului de Administrație al Societăţii de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău și a profilului candidatului pentru poziția de membru al CA;
  • 5. modificarea contractului de delegare încheiat cu Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) astfel încât administrarea drumurilor și a străzilor să se întoarcă la municipalitate.

Ca urmare a demisiei Consiliului de Administrație și a conducerii executive a societății, s-a creat un blocaj în activitatea acesteia, astfel încât nu au mai putut fi onorate comenzile lansate de către Primăria Municipiului Bacău, iar societatea nu a executat plățile către terți, deși municipiul a achitat cu prioritate contravaloarea situațiilor de plată pentru lucrările executate.

Având în vedere că o gamă largă de lucrări Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău SA le subcontractează deoarece nu dispune de dotarea și expertiza necesară, se impune ca Municipiul Bacău să le contracteze prin achiziție publică (balastari – completat cu terasamente, sapaturi), aduceri la cota, covoare asfaltice strazi si curti scoli, reparatii si intretinere retele AA si C, tratamente bituminoase subtiri (inclusiv reparatia si pregatirea stratului suport) pentru asfalt, beton si balast. Acest lucru nu este posibil în acest moment, deoarece prin atribuirea contractului de delegare prin concesiune au fost delegate către societate toate aceste activități din sfera administrării drumurilor și străzilor.

În condițiile date, contractul de delegare încheiat cu Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău SA nu și-a produs efectele urmărite, iar pentru acces la piața liberă, a fost inițiat acest proiect de hotărâre.

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local. Începând cu octombrie 2020, proiectele de hotărâre sunt publicate nu doar în format scanat, ci și în format pdf indexabil.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții!

Ne vedem la ședință!

Lasa un comentariu