Ședința Consiliului Local Bacău din 12 noiembrie 2021 (rezumatul proiectelor)

Vineri, 12 Noiembrie 2021 | Bacau | Comenteaza

O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău are loc astăzi, începând cu ora 11:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții, ca urmare a convocării de îndată pe care a făcut-o ieri primarul.

Pe ordinea de zi regăsim o nouă încercare de a transmite terenul haldei de fosfogips către Ministerul Mediului (AFM) în vederea ecologizării, o rectificare bugetară pentru asigurarea gazului necesar pentru continuitatea serviciului de termoficare, dar și aprobarea proiectului prin care va fi reabilitată energetic Școala Alecu Russo.

  • 01. transmiterea terenului haldei de fosfogips din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Administrației Fondului pentru Mediu pentru realizarea unui proiect de ecologizare cu fonduri europene POIM;

halda fosfogips bacau decembrie 2016

  • 02. rectificarea bugetului local pe anul 2021:

+ 10 milioane lei pentru plata în avans a gazelui necesare la Thermoenergy;
– 225 mii lei de la alte servicii publice generale;
– 1.245.000 lei de la cultură, recreere și religie;
– 2.062.500 lei de la asistență socială;
– 365.450 lei de la protecția mediului
– 3.372.050 lei din veniturile proprii ale municipalității (nefiind specificat capitolul).

  • 03. aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale “Alecu Russo” prin participarea la Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Valoarea totală a investiției se ridică la 9,92 milioane lei, urmând ca municipalitatea să asigure 969.523 lei (10% din cele eligibile), respectiv 229.297 lei pentru susținerea cheltuielilor neeligibile.

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local. Începând cu octombrie 2020, proiectele de hotărâre sunt publicate nu doar în format scanat, ci și în format pdf indexabil.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Ne vedem la ședință!

Lasa un comentariu