Ședință extraordinară pentru rezerva de apă a Bacăului

Marti, 14 Martie 2017 | stiri | Comenteaza

Mâine, începând cu ora 13:00, are loc o nouă ședință a Consiliului Local al municipiului Bacău din care fac parte ca independent.

Întrunirea este extraordinară și a fost convocată “de îndată” (adică de pe o zi pe alta) de primar deoarece la sfârșitul săptămânii expiră termenul pentru transmiterea documentațiilor tehnico-economice pentru PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), iar proiectul pe care îl vom discuta și îl vom vota urmează să fie propus spre finanțare prin acest program guvernamental.

Așadar, ordinea de zi cuprinde un singur punct:

  • 1. aprobarea valorii totale pentru realizarea Rezervei de apă a municipiului Bacău, în vederea includerii acesteia pe lista de obiective propuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL);

Conform proiectului, valoarea totală a investiției este de 42,2 milioane de lei cu TVA (40,8 eligibile + 1,4 neeligibile), sumă care urmează să fie solicitată de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în cadrul PNDL 2017-2020. Acest proiect include 3 obiective:

– a. realizarea a două stații de demanganizare (proces de eliminare a oxizilor de mangan din apă), amplasate în stațiile de tratare Gherăiești și Mărgineni;
– b. înlocuirea conducrelor de alimentare cu apă pe str. Frunzei și str. Digu Bârnat;
– c. înlocuirea conductelor de alimentare cu apă pe tronsoanele Calea Moinești – Stație Barați și Selgros – Pasaj Mărgineni.

Proiectul de hotărâre și documentele anexate le găsiți pe site-ul Primăriei Bacău.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor.

La fel și ședințele comisiilor. Așadar, pentru discutarea documentelor și avizarea proiectelor ce urmează a fi dezbătute și votate la ședință, comisiile au fost programate tot pentru ziua de mâine, de la ora 12:30, la Centrul de Afaceri și Expoziții.

apa robinete

Lasa un comentariu