Noul sediu promis al Judecătoriei Bacău se lasă așteptat. Până când, Ministerul Justiției?

Se fac 5 ani de când Consiliul Local a decis să transmită această clădire din strada Oituz 30 și terenul aferent către Ministerul Justiției pentru ridicarea unui nou sediu al Judecătoriei Bacău.

Observăm cu ochiul liber că încă nu s-a mișcat nimic aici, motiv pentru care am transmis ieri către ministrul Justiției o adresă în care cer în numele băcăuanilor să ni se spună:

  • care este stadiul proiectului de realizare a noii judecătorii;
  • când va fi prezentat proiectul și care este data preconizată a finalizării obiectivului;
  • având în vedere că această clădire are valoare deosebită din punct de vedere arhitectural și istoric, ce demersuri se vor face pentru conservare și dacă va fi integrată în proiect;
  • dacă noi, municipalitatea, putem ajuta în vreun fel Ministerul Justiției să urgentăm proiectul.

Noua judecătorie este așteptată de mii de băcăuani și nu numai: justițiabili, avocați, magistrați, grefieri, personal auxiliar – cu toții se îngrămădesc zilnic în actuala clădire și cine a avut măcar o dată drum la judecătorie știe foarte bine ce condiții sunt acolo.

Atrag atenția că deși imobilul se află în patrimoniul Ministerului Justiției de 5 ani, terenul de 2.242 mp a fost utilizat doar ca parcare, iar la clădirea de 591 mp nu s-a realizat nici măcar punerea în siguranță, astfel că există un pericol real de prăbușire din cauza stării avansate de degradare.

În același timp, starea clădirii contribuie negativ la arhitectura zonei și imaginea municipiului, mai ales că în trecut aceasta a reprezentat un punct de reper pentru strada Oituz, respectiv Domeniul regentului Buzdugan, că tot menționam mai sus valoarea arhitecturală și istorică.

Nu ar strica să îi vedem pe parlamentarii băcăuani interesându-se la rândul lor la Ministerul Justiției despre acest proiect important. Chiar îi rog să o facă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *