Selecția pentru noua conducere SSPM Bacău, o mascaradă tristă și cu dedicație

Joi, 7 Octombrie 2021 | Bacau | Comenteaza

Trebuie cuiva experiență de conducere, vechime în muncă, studii postuniversitare în domeniile relevante, capacitate de delegare, noțiuni de management al riscurilor sau competențe IT? Dar competențe de planificare strategică, experiență de dialog social sau experiență în implementarea proiectelor cu fonduri europene?

Se pare că la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) a municipiului Bacău nu este nevoie de persoane care să îndeplinească astfel de condiții, potrivit criteriilor care stau la baza procedurii de selecție a noii conduceri a societății primăriei, ci de niște dorei, de politruci, de oameni slabi, că altfel nu-mi explic relaxarea criteriilor.

Într-un mod și mai ales într-un moment foarte interesant, care coincide cu parafarea combinației între primarul Viziteu și fostul primar Necula (cu al său Pro România), adică la finalul lunii iulie, criteriile pentru acest concurs au fost drastic relaxate, fiind propuse Consiliului Local după ce consilierii lui Necula au cerut acest lucru.

Am spus-o și în Consiliul Local, o spun și aici: selecția care are loc în aceste zile pentru noul consiliu de administrație al SSPM este o glumă proastă și pare a fi declanșată exact ca în vremurile pe care le credeam apuse: cu dedicație pentru niște sinecuriști de la un partid sau altul, nicidecum pentru performanța unei societăți publice ce gestionează peste 30 de milioane de lei anual din bugetul local.

Dacă au onoare și în cazul în care vor fi selectați, fac un apel public către colegii mei din USR PLUS care s-au înscris la selecție să nu legitimeze această mascaradă. De la cei de la Pro România, în frunte cu inculpatul Necula, nu am nicio așteptare, dar de la colegii mei, chiar am.

Sunt foarte dezamăgit că primarul pe care l-am susținut în 2020 girează o astfel de mascaradă pentru conducerea SSPM. Mai jos aveți una dintre operele SSPM-ului de la Insula de Agrement, lucrare coordonată sub conducerea interimară a directorului Cosmin Necula, fostul primar trimis în judecată de DNA pentru corupție.

sursă foto: Ziarul de Bacău

reparatie sspm insula agrement bacau

Lasa un comentariu