#Selfie, filmul în care la The Mission se cântă “Tranquila”

Joi, 15 Mai 2014 | Pareri personale | 4 comentarii

Voi ați fost la #selfie, acest “Liceenii” al secolului 21? La câtă publicitate i s-a făcut, am fost la cinema să-l văd imediat după premieră. Eram prea curios.

Celor care nu l-au văzut și vor să o facă le recomand să nu citească mai departe pentru că urmează să îl recenzez. Iar celor cărora le place să citească numai articole laudative și pupincuriste le recomand fie să inchidă fereastra, fie să-mi judece părerile ca atare.

Mă așteptam să fie un film pentru adolescenți, dedicat fetelor care încă visează ca în clasa a XII-a să fie plimbate cu iahtul. Mă așteptam să dau și peste toate clișeele adolescentine, dar speram de la #Selfie și puțin realism, așa cum am întâlnit în mai toate filmele românești.

20140515-224816.jpg

Să faci intoxicație de la shaorma cumpărată din autogara din Constanța e posibil, la fel și să-ți lovești mașina pentru că ești o pițipoancă răsfățată și prea puțin educată de părinții bogătani. Totuși, să ajungi cu mașina cocalarului pe care l-ai agățat în Fratelli direct în mare, unde ți se blochează portierele și ești salvat de prietenii puțin mai tocilari… e prea de tot.

În ceea ce privește “nemuritorii” colorați ai lui Smiley de la început, aș fi pus piesa la sfârșitul filmului. Am înțeles de ce nu au făcut asta: Alex Velea și Smiley au fost pepenari în film și momentul trebuia cumva delimitat. Poate fi dovada că e normal să ajungi pepenar din artist, nu invers. Pe Velea chiar îl prinde postura asta și, dacă publicul român se cizelează, nu-l văd bine pe domnul care cântă “Minim doi”. În altă ordine de idei, nu m-ar mira ca la unul dintre balurile de absolvire de anul acesta elevii să se bată cu praf colorat. Pare cool și memorabil. Orice e mai bun decât Dansul pinguinului împrumutat de la seniori.

Mergând mai departe, am rămas meh când am auzit-o pe Loredana cu Viva Mamaia. Poate, oare, MediaPro să facă măcar un film în care să nu ne-o bage pe gât pe această Marilyn Monroe de România?

Cea mai cretină fază mi s-a părut de departe cea cu The Mission. Din tot filmul am înțeles că The Mission este un must la malul mării (nu zic că nu e așa, chiar dacă The Mission Dance Weekend a fost un eșec anul trecut) și că dragile noastre fete, Yasmine, Roxi și Ana, merg la The Mission să-l vadă pe J Balvin. Spuneau asta cu mare entuziasm, fredonând porcăria aia de “Tranquila”. The Mission, care găzduiesc evenimente mai mult underground sau trance, n-au niciun cuvânt de spus pe partea asta?

“Tranquila” la The Mission, am auzit-o și pe asta! Ce urmează? “30 de grade” la Sunwaves? Connect-r în Kristal Glam Club?

Mi-au plăcut foaaarte mult momentele cu Alina Chivulescu și Răzvan Vasilescu (nea’ Ceaușu). Le-am savurat și într-o mare măsură surprind perfect severitatea stupid-autoritară cu care mulți părinți își terorizează copiii. Florin Călinescu a fost în rolul standard, acela de polițist fără prea multe carte. Culmea, fix în Vama Veche!

Cea mai drăguță dintre fete mi s-a părut Flavia Hodja (Ana, nume predestinat rolului său), exceptănd momentele sale muzicale plângăcioase și trase de păr.

În rest, am răs și m-am distrat. #Selfie conține multe momente amuzante și nu spun că nu merită văzut, ci nu trebuie luat în serios. În niciun caz adolescenții din film nu definesc tipologiile de tineri din ziua de astăzi, așa cum am citit zilele trecute într-un ziar.

P.S.: Nu cred că #Selfie vă rămâne în memoria tinerilor de astăzi în felul în care Liceenii a rămas în memoria adolescenților de atunci.

film selfie

4 comentarii la “#Selfie, filmul în care la The Mission se cântă “Tranquila””

 1. Paul 16 Mai 2014 at 13:34 Permalink

  Cred ca poti evita sa mai scrii de mission ca organizeaza evenimente trance ca nu prea au mai organizat asa ceva in ultima perioada

  • Kristofer 16 Mai 2014 at 14:32 Permalink

   New World Punx @ Arenele Romane, dar da, se face in curand un an de la acel eveniment

 2. Mirela 28 Mai 2014 at 22:26 Permalink

  Să nu uităm de mesajele primite de Roxana, care de fapt, erau mesaje trimise de ea, dacă te uitai cu atenție în telefon. A, și chestia cu mașina. Nu am înțeles de ce trebuia spart geamul pentru a debloca portiera, cei ce erau înăuntru nu o puteau debloca?

 3. Alexandra 7 Iunie 2015 at 14:25 Permalink

  Imi place enorm piesa care o cinta Flavia Hojfa la inceputul comediei cum sa o gasesc <3333


Lasa un comentariu