Sesizare penală pentru vandalii care distrug mobilierul stradal din Bacău

Distrugerile repetate de la Insula de Agrement făcute de concetățeni care își bat joc nu doar de bugetul public, ci în primul rând față de semenii lor, nu trebuie să rămână nepedepsite!

În acest sens, astăzi am solicitat Direcției Juridice din cadrul Primăriei Bacău să sesizăm Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău pentru infracțiunea de distrugere prevăzută la art. 253 din Codul penal: distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

În ultimele 6 luni, Poliția Locală a transmis peste 25 de adrese de informare cu privire la distrugerea diverselor bunuri de pe Insula de Agrement: cișmele, toalete deteriorate în interior, bănci și coșuri de gunoi rupte, skate-park devastat, bare de inox rupte, panouri desprinse, baterii smulse etc.

Actele de vandalism comise asupra mobilierului urban și a funcțiunilor municipale fie vor fi amendate și ulterior acoperite din buzunarele făptașilor, fie vor face obiectul unor dosare penale menite să stopeze definitiv apetitul unora de a distruge spațiul public de care ar trebui să ne bucurăm cu toții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *