Sfat: dovada pentru ca nu detin…

Marti, 20 Mai 2008 | fun, internet, Pareri personale | 21 comentarii

Hai sa va zic una tare

Eu sunt abonat la Airbites, privider de internet. Este vechiul Fx-Net. In ultima perioada m-a cam dezamagit: interuperi dese, viteza destul de mica, nu sunt satisfacut. Platesc 70 de lei pentru un abonament de 5 megabiti, deci o viteza reala de 650 kb/s, in extern. Bine, nu vreau 5 mbiti, vreau 4, hai 3, dar nici atat nu am. Internul e vraieste: mai mult de 1 MB/s nu prinzi.

Am luat o decizie destul de buna, cred eu: ma mut pe RDS. Sper ca in zona mea sa se realizeze conexiuni cu fibra, imi trag un abonament de 35 de lei la care benificiez de 5 megabiti, dar de data aceasta 5 care imi sunt dati, fara intreruperi.

Ar trebui sa reziliez contractul de la AirBites, pentru ca imi place sa fac toate lucrurile ca la carte, exact cum scrie in abonament, dar cu o oarecare dauna morala: voi minti.
Voi minti deoarece voi spune ca nu voi mai avea calculator sau ca voi pleca…in Congo. Am intrebar de d-soara de la ghiseu si mi-a spus ca da, exista posibilitatea rezilierii, dar sa vina titularul contractului si sa aduc dovada ca nu mai am calculator sau ca plec in…Congo.

Ok, cica daca plec in…Congo, sa zicem ca as vea o dovada, dar pentru faptul ca nu mai am calculator nu am idee.

Deci, ce dovada pot arata pentru ca cica nu voi mai avea computer?

Este o intrebare oarecum retorica, sunt constient ca e o prostie. Cum sa ceri unui om dovada ca nu mai are calculator in casa pentru rezilierea unui contract de servicii? Mare ti-e gradina, Doamne!…

21 comentarii la “Sfat: dovada pentru ca nu detin…”

 1. avocatu 20 Mai 2008 at 09:51 Permalink

  Mergi la orice notar ,faci o declaratie,ti o legalizeaza si ai rezolvat problema

 2. Anonymous 20 Mai 2008 at 09:52 Permalink

  si cu declaratia te duci la net

 3. kristofer93 20 Mai 2008 at 09:52 Permalink

  ok, multumesc.

 4. avocatu 20 Mai 2008 at 09:54 Permalink

  sau declari ca pleci in congo si nu ai copii in intretinere in tara sau ca nu platesti pensie alimentara…sau ai?:)))

 5. kristofer93 20 Mai 2008 at 09:55 Permalink

  mai simpla faza cu declaratia.

 6. Anonymous 20 Mai 2008 at 09:58 Permalink

  si daca nu acccepta nici asa ii dai in judecata si poate ai net gratis 50 ani apoi

 7. kristofer93 20 Mai 2008 at 09:58 Permalink

  Accepta, cred ca a spus ca trebuie dovada la misto.

 8. djdiac 20 Mai 2008 at 10:10 Permalink

  dar de ce trebuie sa le spui ca nu ai calculator?
  Eu le’asi zice ce am citit o carte care mi-a schimbat viata si am ajuns la concluzia ca internetul e satana si ca ma pot lipsi de asa ceva.
  Totusi, de ce trebuie sa motivezi rezilierea unui contract….il reziliezi si punct.

 9. realistu 20 Mai 2008 at 13:16 Permalink

  ba si`o batut aia joc de tine…..te o vazut mai prost ..na ce sa`i faci…sa zicem ca n ai bani sa platesti abonamentu asta nu inseamna ca trebuie sa ti vinzi calculatoru sa poti renunta la net ba cap de guma….bun venit in lumea reala …imi pare rau ca s asa dur da trezeste`te ca numa aberatii pe blogu asta serios..ai sa vezi ca peste vreo 3 ,4 ani o sa ti dai seama ce prost erai:)

 10. Mircea 20 Mai 2008 at 14:45 Permalink

  Interesant…da cred k trebuie sa existe o clauza de reziliere prin contract…eu asa stiu … eu sunt la Net Com…(care “ia net” de la Rds Ploiesti) dupa 1 an poti sa te duci frumusel si sa le zici k numai vrei net de la ei… platesc 35 lei si tot asa banda de 5 mb..binenteles k seara e undeva pe la 3 da asta e peste tot. Try to stay steel !

 11. kristofer93 20 Mai 2008 at 17:33 Permalink

  Draga realistule, eu nu imi vand niciun calculator, dar esti cam…ca sa intelegi, eu doar am o scuza pentru a rezilia contractul de cacat cu cei de la AirBites.

  Nu e din considerente economice, stai calm.

 12. Anonymous 20 Mai 2008 at 17:37 Permalink

  te duci la un service
  de preferat ala de la care ai luat calculatorul si il rogi pe ala de acolo sa iti faca o hartie, chiar si neacoperita(el trebuie sa stampileze sa semneze plm, sa scrie in cataloagele lui, dar te “intelegi” tu cu el-ceva gen scutiri false) care sa ateste ca calculatorul tau e bulit iremediabil, s-a ars placa de baza, l-ai donat undeva, plm

 13. Anonymous 20 Mai 2008 at 21:01 Permalink

  ba, ce tot atata , baga-ti ceva in netu lor ,…asa patisem si eu cu astral- upc …cand a auzit tata a zis k se duce el si le-a facut acolo panarama cum adik sa nu poti sa te deconectezi…. si eu m0-am mutat pe rds …mari cacati ….dak nu nu mai platesti netu si ti-l taie ei ..:D pa …ai grija de tine si de sorta

 14. Anonymous 21 Mai 2008 at 06:24 Permalink

  colegii mei … sunteti o adunatura de oameni “inteligenti” mai alesti al cui e blog-ul,
  Tin sa precizez ca un megaBIT = 1024 kbiti si acei kbps de care zice nea kristofer se imparte la 8 sa vezi viteza, dar asta e… reziliem contarctul ca e mai simplu. Imi place ca toti alegeti RDS dar de fapt nu stiti ce va poate oferi acest rds, mai sapati, verificati, si dupa aia o sa va convingeti singuri.
  Oricum problema din mansarda pleaca

 15. realistu 21 Mai 2008 at 07:02 Permalink

  stiu bai kristofer ca nu`ti vinzi calculatoru…eu ti am dat un exemplu
  ca nu ai nevoie de nici o chitanta ca ti ai vandut calculatorul….pur si simplu ii spui lu aia ca n`ai bani sa platesti…doar nu o sa ti ceara acu declaratia de venit:)..sau tie e posibil sa ti ceara…..

 16. kristofer93 21 Mai 2008 at 09:50 Permalink

  Atata vreme cat eu platesc 70 de ron pe un serviu ce nu e bun, tin sa ma duc la 35 de lei si sa fie macar la fel de bun. Daca nu merge si cu RDS, fac aceeasi chestie si trec pe UPC.

  Suna ciudat, stiu

 17. Imperfectul 21 Mai 2008 at 09:57 Permalink

  Nu te pot obliga sa ramai la ei. Orice clauza de asemenea natura este nula de drept deoarece incalca legea ce guverneaza radio telecomunicatiile si serviciile de internet la nivel de UE. Singura chestie este ca, daca ai beneficiat de o oferta din partea lor trebuie s-o returnezi.

 18. Imperfectul 21 Mai 2008 at 13:27 Permalink

  Il reziliezi unilateral si gata. Din acel moment ii lasi sa faca ce vor ei. Tu fa o adresa sau o cerere, tot aia e, si cu asta basta. Nu-ti mai bate capul. Nu vo face nik, iti garantez.
  P.S. Nu da explicatii in cerere, altele decat cele legate de serviciul lor de internet. Le spui ca esti nemultumit si nimic altceva. Daca iti vor spune faze cu judecata si alte vrajeli, le spui ca n-au decat… Bafta!

 19. mihai 21 Mai 2008 at 17:25 Permalink

  Nu inteleg de ce trebuie sa minti. Un contract se reziliaza atunci cand termenii contractuali nu sunt respectati de una din parti sau de ambele. In cazul tau airbites nu respecta viteza scrisa acolo, pe cant tu, beneficiarul achiti serviciile oferite de societatea in cauza. Deci, de ce trebuie sa minti tu ca parte “vatamata”? Te duci pur si simplu si le zica ca tu dai 70 de ron pt 1Mb, nu pentru 5 cum e specificat in contract, nu ai nevoie de alt motiv. Ia si citeste contractul, vezi ce ai semnat acolo si-i bati cu armele lor. Uite mai, de-acu mare agitatie de la un abonament de net ;))

 20. Anonymous 22 Mai 2008 at 09:32 Permalink

  am trecut de la airbytes la rds si sunt multumit de servicii. trag constant cu 600-700 de kilo, nu pica si dau si 350 de mii nu 540 ca la air. io am reziliat contractul fara probleme. le-am zis ca mi-am gasit un provider mai bun si mai ieftin si ca ma cac in serviciile lor. punct. daca nu merge, nu mai plati si te deconecteaza ei. e democratie si sunt liber sa migrez unde-mi convine

 21. Anonymous 22 Mai 2008 at 09:41 Permalink

  “exact cum scrie in abonament, dar cu o oarecare dauna morala: voi minti.” dauna morala a cui, bre? sau unde vezi mata dauna morala in a minti? ntz ntz, e grele cu limba rromaneasca. grija mai mare in exprimare, lasa internetul si mai pune mana pe-o carte, ca asa se dezvolta vocabularul.


Lasa un comentariu