Inca o data despre frumosul litoral romanesc

Joi, 29 Iulie 2010 | Pareri personale | 6 comentarii

Turiştii care se află pe litoral în această perioadă au avut parte de o surpriză neplăcută. Sute de peşti morţi au apărut pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa, după ce, din cauza căldurii, dar şi a creşterii aportului de apă dulce vărsată în mare din Dunăre, a crescut mortalitatea piscicolă. Via Antena3.

Daca eram turist stain si vedeam asa ceva nu mai calcam in viata mea pe “frumosul litoral romanesc”. E macabru si scarbos sa stai la plaja cu o multime de pesti morti sub nas. Ce zice in stire? Ca din cauza caldurii? Ca din cauza cresterii aportului de apa dulce? Nu cred. E vorba numai si numai de poluare.

Uite, de asta nu merg eu pe litoralul romanesc, pentru ca ti se intampla tot felul de lucruri urate. Mancare ieftina si proasta sau buna, scumpa si putina, pesti morti, plaje foarte aglomerate, tarani care isi lasa odraslele sa isi faca nevoile pe plaja, hoti, servicii proaste si multe alte lucruri care iti fac concediul un cosmar si care te determina sa nu mai calci pe-aici.

Nu vreau sa credeti ca sunt genul de persoana care gandeste ca Romania e naspa din toate punctele din vedere, ba din contra. Eu intotdeauna ii contrazic pe cei care spun ca “Vai, ma, abia astept sa plec din Romania. Cu prima ocazie plec. Nu mai suport.” Astea-s figuri. Tu crezi ca in Anglia, Spania, America sau unde vrei sa te duci te asteapta cu bratele deschise si iti ofera o remuneratie de 2000 de euro? In primul rand trebuie sa gasesti o chirie, sa o platesti, apoi sa mananci, sa te imbraci. Ciuciu bani pentru alte mofturi. Acolo esti inconjurat de straini. Totusi, litoralul de romanesc ne obliga sa o taiem din tara cand e vorba de concediu, asta daca vrem unul linistit.

6 comentarii la “Inca o data despre frumosul litoral romanesc”

 1. Anonymous 29 Iulie 2010 at 13:52 Permalink

  pai tu la 17 ani te duci la mare sa te odihnesti si sa dormi, probabil articolul tau este adresat celor cu servici ce se duc la mare sa se relaxeze

 2. Cris 30 Iulie 2010 at 08:30 Permalink

  Nu, nu te asteapta nimeni in afara cu bratele deschise. Dar e de o mie de ori mai curat, lumea mai civilizata, nu e plin de manelisti si tigani cu burti mari si lanturi de 1 kil, munca iti este respectata si apreciata la adevarata valoare. Ah, da, se munceste, nu ca la noi la stat, unde se freaca menta.

 3. Andrei 1 August 2010 at 22:17 Permalink

  Eu am fost de curand pe litoralul romanesc si pot sa spun ca m-am distrat foarte bine ,am mancat foarte bine ,apa a fost curata ,nu au fost pesti morti ,oamnenii mult mai civilizati decat in anii trecuti ,iar daca pot gasi un dezavantaj a fost aglomeratia.

 4. kristofer93 1 August 2010 at 22:19 Permalink

  Inseamna ca ai visat. S-au civilizat toti oamenii peste noapte, nu?

 5. Andrei 2 August 2010 at 11:00 Permalink

  Daca te duci in Neptun e normal sa gasesti ce ai descris.

 6. Alia 26 August 2010 at 16:54 Permalink

  nicaieri nu te distrezi ca pe litoralul romanesc…
  cu prietenii in vama…sau in costinesti….
  distractia la varsta asta nu o socotim ca lux..ci in functie de amintirile pe care le acumulam…e singurul lucru cu care ramanem dupa anii astia…iar afara o sa ne tot placa dupa 30 de ani…dar deocamdata, asa cum se spune, ca la noi,la nimeni:X


Lasa un comentariu