Sigla Arena Mall este o copie – foto

Marti, 10 Iunie 2008 | Bacau, foto, internet, Pareri personale, stiri | 15 comentarii

In primul rand vreau sa va spun ca Arena Mall, singurul mall din Bacau are site de cateva zile, mai exact de pe 4 iunie 2008. Site-ul are o interfata fresh, aerisita si are o cromatica relativ buna: roz, alb si negru iar site-ul dispune de o pagina in limba engleza.

Pe site puteti afla informatii despre orarul Arena Mall, puteti vedea o galerie foto si puteti afla detalii despre toate magazinele si restaurantele din mall. Cum orice brand care se respecta are sigla (logo), odata cu site-ul, mall-ul are si o reprezentare grafica.

Carcoteala aici intervine

Ori este o oarba coincidenta, ori e un plagiat destul de gras, sigla Arena Mall seamana foarte mult cu sigla SeaGate, firma cu renume mondial. Sigla mall-ului contine cam aceleasi elemente, dar numai ca sunt colorate.

Cei de la Arena nu au o vina foarte mare, sigla fiind produsa de cei de la Grafit Invest Bacau.

Foto jos cu o comparatie!

15 comentarii la “Sigla Arena Mall este o copie – foto”

 1. Anonymous 10 Iunie 2008 at 12:43 Permalink

  bah..da tu esti chioar mare..tu nu vezi ca arena are 6 linii si aia are 5..si is altfel asezate..fii mai atent

 2. Anonymous 10 Iunie 2008 at 12:51 Permalink

  nu e chiar o copie, sunt mici diferente

 3. Anonymous 10 Iunie 2008 at 13:15 Permalink

  Cine stie cate sigle, pe care le consideram noi originale, sunt sau seamana cu altele. Sunt prea multe modele deja existente, si chiar fara sa vrei poti face ceva de la zero care sa semene cu altceva. Nu fiecare din noi gandim atat de diferit si “out of the box” incat sa creeam ceva fara precedent.

 4. Anonymous 11 Iunie 2008 at 10:56 Permalink

  nu vad nici o asemanare…luati va ochelari…sau binocliu

 5. eny 11 Iunie 2008 at 15:59 Permalink

  nu putem spune ca este o copie, sunt multe deosebiri intre cele 2 sigle

 6. Imperfectul 12 Iunie 2008 at 22:17 Permalink

  Sunt chiar identice! Bai cap de creta, tu esti si chior pe langa faptul ca esti prost!

 7. Anonymous 4 Iulie 2008 at 11:23 Permalink

  sunt chiar f diferite kristofer 93 chioru`:))…difera culorile,dimensiunile liniilor curbate si numarul liniilor:))…fiti si voi mai atenti;)

 8. Anonymous 4 Iulie 2008 at 12:47 Permalink

  tu esti cel mai mare fraier…si mai presus esti si chior tu nu vezi caz diferite…tu nu sti sa numer si liniile sunt diferite fata de porcaria aia de SEAGATE…iti trebuie ochelari cu dioctrie mare ca sa vezi ce diverente sunt:P:P:Psi marsi mai boule imperfect ca tu esti chior boule

 9. Anonymous 23 Iulie 2008 at 18:22 Permalink

  Logo Seagate este asezat exact invers fata de cel pe care l-ai pus tu. Iar forma este super comuna si folosita de mii de ori cu unele variatiuni. Foarte simplu sa fie ceva asemanator..Mai ales ca: “Inspired by rotating media, the Wave represents ideas and information in motion. It places Seagate at the centerof innovation, with ripples of ideas emanating outwards.” spun cei de la Seagate in manualul de identitate. La fel de bine poate reprezenta si o arena…. (pentru ca probabil asta sta in spatele logoului. Asa ca…sa cercetam inainte de a acuza…

 10. kristofer93 23 Iulie 2008 at 18:25 Permalink

  Demagogie…oricum poate fi si o simpla coincidenta.

 11. Anonymous 23 Iulie 2008 at 22:32 Permalink

  daca pentru tine documentarea pe un subiect anume e demagogie……nu mai am cuvinte……in fine…orice pentru putina senzatie locala, nu? mai bine ti-ai face o traditie in a posta logo-uri asemanatoare…asta ca sa ai de treaba! ca oricum la grafic design si publicitate se pricepe tot romanul! hai sa ne dam cu parerea, ca doar suntem destepti, si intoarcem lucrurile dupa cum ne convine doar ca sa aratam niste elemente asemanatoare intre doua logo-uri care de altfel nu au nici o legatura (apropo de brandurile din care fac parte ca elemente vizuale). asa ca, hai la teorie!

 12. kristofer93 23 Iulie 2008 at 23:37 Permalink

  of, cata lume supar eu cu blogu asta

 13. Anonymous 29 Septembrie 2008 at 03:01 Permalink

  :-) Cautand pe Google poze de la evenimentele din Arena Mall am dat peste randurile tale si am cautat sa ma conving … hmmm … sigla Seagate nu arata chiar asa cum ai prezentat-o tu aici … cred ca ai fost un pic tendentios … exista destule asemanari dar si destule deosebiri. Cele doua marci pot fi inregistrate fara probleme chiar si pe acelasi domeniu de activitate.
  De altfel exista si un mall cu acelasi nume,Arena Mall, in Dubai care are si o sigla care porneste de la aceeasi idee (de arena).
  Pana una alta brand-ul arata bine si este administrat OK …
  Despre cei de la Grafit … eu ii stiu de ceva timp … sunt niste oameni OK, de buna credinta. Oamenii chiar se pricep le ceea ce fac. Am vazut multe chestii profi facute de ei.

  :-) nu m-am priceput sa ma semnez … ce URL trebuie completat acolo ?

 14. Anonymous 29 Septembrie 2008 at 03:05 Permalink

  Imi apre comentariul cu data de 24 iulie ?
  Data OK e cea de jos … 29 sept

 15. kristofer93 29 Septembrie 2008 at 10:55 Permalink

  de jos 😉

  URL = adresa de website. Si eu ii apreciez pe cei de la Grafit.


Lasa un comentariu