Stimați directori de școli și licee din Bacău, ce așteptați?

Miercuri, 12 Septembrie 2018 | Bacau, Initiative personale | 2 comentarii

Că tot a început școala, trebuie să știți că doar 8 dintre cele peste 30 de unități de învățământ cu personalitate juridică din municipiul Bacău mi-au răspuns la interpelarea mea cu privire la necesarul de bani, pe lângă puținii alocați deja de la bugetul local, pentru cele necesare la clasă sau în școală în anul școlar 2018-2019.

Restul conducerilor ce fac? N-au nevoi, sunt încă în vacanță sau nu îi lasă primarul să îi răspundă “nebunului independent”?

Ar fi de-a dreptul ipocrit și mai ales ilegal din partea directorilor să spună “că nu sunt bani” și să îi pună pe părinți la plată pentru pază, hârtie igienică, parchet, var, tablă, proiector, scaune, bănci și așa mai departe, în condițiile în care ei nu au curajul să ceară Primăriei Bacău fonduri pentru acestea.

Dacă aveau adresele făcute, mie doar mi le-ar fi retransmis, dar iată că mulți directori nu își fac treaba. Ca să ai, trebuie să ceri în scris, căci așa funcționează administrația publică!

Eu aștept. Încă o săptămână le mai dau și apoi public lista nevoilor financiare și implicit depun proiect pentru alocarea acestor bani, astfel încât părinții și elevii să nu mai scoată bani din buzunar pentru materialele, reparațiile și investițiile ce intră în sarcina autorității locale!

schema fondul scolii

2 comentarii la “Stimați directori de școli și licee din Bacău, ce așteptați?”

  1. George 12 Septembrie 2018 at 19:12 Permalink

    Poți să ne dai și lista cu școlile care nu cerut bani, te rog? Să știm pe cine luăm de guler atunci când ne cer bani.
    Mulțumesc


Lasa un comentariu