Sistem informatic stradal pentru bacauani

Miercuri, 26 Noiembrie 2008 | Bacau, stiri | 3 comentarii

Consiliul Local Bacau a decis demararea proiectului “Cresterea vizibilitatii catre cetateni a activitatii Primariei municipiului Bacau si imbunatatirea serviciilor catre acestia prin intermediul unui sistem informatic pentru furnizarea de servicii publice online”.

In urma lansarii Programului Operational Sectorial si a Ghidului Solicitantului pe Axa 3 “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”, a carei domeniu major de interventie este dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne, s-a constatat ca proiectul in cauza se incadreaza perfect in obiectivele acestei axe.

Valoarea totala a proiectului este de 413 mii de euro din care contributie FEDR 340 de mii de euro.
Proiectul urmareste implementarea unui sistem informatic de tip infochiosc in mun. Bacau si interconectarea acestuia la website-ul existent al Primariei Mun. Bacau si punerea la dispozitia cetatenilor noi servicii publice online!

Reteaua de terminale publice de tip infochiosc se va compune din 6 terminale de exterior de tip “cabina telefonica” amplasate in locuri publice si 2 terminale de interior amplasate in cadrul Primariei Municipiului Bacau.
Fiecare terminal public va fi dotat cu:

 • Ecran LCD de tip touchscreen pentru utilizarea aplicatiei de tip infochiosc, situat in interiorul cabinei
 • Ecran LCD integrat in peretii exteriori ai cabinei pentru rularea de clipuri publicitare ale Primariei Municipiului Bacau
 • Panou publicitar luminat integrat in peretii exteriori ai cabinei

Aplicatia software de tip infochiosc va contine informatii economice, sociale si culturale si va pune la dispozitia cetateanului noi servicii publice online precum:

 • serviciul de sondaje online
 • serviciul de formulare/cereri online
 • serviciul online de intrebari si raspunsuri
 • serviciul de programari online
 • serviciul de sesizari si petitii online

Poate cu ocazia aceasta vor modifica si site-ul Primariei Bacau care dispune la ora actuala de o interfata destul de nefunctionala. Ba mai mult, imaginile din interiorul stirilor de pe site nu sunt disponibile.

3 comentarii la “Sistem informatic stradal pentru bacauani”

 1. Imperfectul 26 Noiembrie 2008 at 17:24 Permalink

  Poate arunci o privire pe blogul meu. Vei gasi un articol al carui subiect as vrea ca tu sa-l dezvolti. Este vorba despre un copilas care chiar are nevoie de ajutor. Cu cat afla mai multi oameni de el cu atat mai bine. Merci!

 2. andrey91 26 Noiembrie 2008 at 17:30 Permalink

  fara rost se cheltuie acesti bani

 3. cernica87 27 Noiembrie 2008 at 03:28 Permalink

  Va rog frumos, poate cineva sa-mi trimita melodia ” Aida – Ready to go “? cernica87[at]yahoo[dot]com


Lasa un comentariu