Skatepark-ul din Bacau – o ruina

Luni, 12 Noiembrie 2007 | Bacau, foto, stiri, Video | 19 comentarii

Primul film din articolul de acum cateva zile “Bacaul si YouTube“, trata aceeasi problema care o vom discuta si astazi. Era vorba de un video, facut de cativa tineri skateri talentati din Bacau, in care se arata ca ei arata cum se chinuie/dau intr-un skatepark de-a dreptul jalnic.

Patru fotografii cu starea actuala mai jos!
Update2: Alte 5 fotografii , din anii trecuti !

Acum 4 ani, Primaria Municipiului Bacau impreuna cu sponsorul principal UPC, reuseau sa faca primul skatepark din Bacau. Dupa mutarea lui la cateva sute de metri fata de locul initial amplasat locul amenajat special pentru skating incepea sa se deterioreze si nimeni nu facea nimic. Rezultatul il veti vedea in pozele de mai jos!

Update: Mihai Spantoveanu Dir. al Asociatiei de Skateri Aggressive Romania (Asaro.ro) impreuna cu Bugs (Skater din Bucuresti) si Fox (Skater din Bacau) au fost cei care au construit skatepark-ul. Ideea a fost promovata si trimisa mai departe prin Laurian Lucas (fost viceprimar al Bacaului) iar ideea a ajuns la urechile primarului Dumitru Sechelariu (pe atunci). Dupa aceea, cei de la UPC Bacau prin Dir.Ghergut s-au implicat in sprijinirea acestui proiect si au asigurat cei aproximativ 12.000 Euro necesari. Toate astea se intamplau in jurul datei de 23-24 septembrie 2003.

Intre timp UPC a organizat un concurs de role la care au participat destui tineri dornici sa-si arate abilitatiele si s-au facut doua categorii FITNESS si AGGRESSIVE. Bacaul are multi skateri de valoare ca: 2000 – Vlad Dumitrescu, 2001 – Razvan Sofronescru, 2001 – Fox, 2004 – Edi, 2004 – Sarin, 2004 – Alex, 2006 – Soft, 2006 – Sirius, 2006 – Lama, 2006 – Cazy, 2007 – PCD si altii care in timp s-au lasat din diferite motive.

Update2: Mutarea skatepark-ului in 2005 a venit pe fondul unei minciuni totale. Un angajat MISTERIOS al primariei care sta in zona respectiva a reusit sa masluiasca (cica a adunat 16.000 de semnaturi din cartier peste noapte, cu toate ca zona nu numara atatiea locuitori). Motivul intemeiat de acesta si locatarii din zona respectiva ar fi fost : zgomotul creat de tineri seara. Nimeni nu facea zgomot, dar cineva avea ceva cu acei tineri
In 2005 cei de la S.C. SCUT Bacau au mutat skatepark-ul in fata salii sporturilor. Atunci au intrat cu utilajele aferente in rampe, au trantit rampele bine de tot intr-un colt de nici 400 m2 si cand au fost intrebati de aprobare, ei au zis ca aveau aprobare de la primarul municipiului Bacau si anume Romeo Stavarache, desi nimeni nu a vazut un act doveditor celor spuse.

Skaterii si Bikerii din Bacau, efectiv nu au unde sa se plimbe. Cu biciclete in parc nu-i voie, reclamatii peste reclamatii, primaria Bacau, mai exact un consilier local a organizat o “sedinta” cu acesti tineri. Li s-a promis marea cu sarea: ca se face pista de biciclete, ca se inchide centrul la sfarsitul saptamanii pentru a incuraja diferite sporturi, ca se v-a repara skatepark-ul, si tot asa.
Cu bicicletele nu este voie in parc, cei de la Politia Primariei opresc biciclistii si ii amendeaza. Dar pe ce baza? Nu este nici un document sa ateste aceasta ordonanta/lege! Totul se face pe bbza unor tablite amplasate la intrarile in parc!
Tinerii au incercat sa ia legatura cu actualul primar Romeo Stavarache in repetate randuri. I-au scris pe adresa de e-mail al acestuia de doua ori, in care au fost chemati in Audienta la ora 9 AM, dar s-a facut pierdut in repetate randuri: prima oara a plecat de sub ochii tinerilor dupa ce i-a chemat in audienta iar a doua oara tinerii au steptat in fata primariei mai bine de o ora, dupa care li s-a spus ca primarul si-a rupt piciorul intr-un meci amical.

In 2007 s-a organizat alt concurs de role in centrul orasului Bacau.

Realizati ca omul batea campii si vroia doar sa isi faca putina campanie… Pacat, ati ajuns sa prostiti si copii?

In decurs de ceva ani buni, Skate Park-ul a devenit o jucarie , pe care primarul o muta cum doreste el aruncand skatepark-ul dintr-o parte in alta, distrugandu-l si inghesuindu-l pe 150 de metri patrati.

Interesele sunt mici, nimeni nu face nimic! Adolescentii nu sunt un target al lor, al celor care vor sa ajunga/sunt la putere. Daca aveti si alte completari, nu ezitati sa ma contactati!
Mai jos, sunt patru poze si un film facut de cativa skateri in care vreau sa va arat cum arata skatepark-ul din Bacau!

Rampele pentru skatepark erau aduse de la Bucuresti. Ele au avut nevoie de 2 zile de reparatii.

Fox Skater…

Primul concurs organizat de UPC: 1.Fox , 2.Razvan , 3.Sarin

Fox.Jump over the trash cam

Aici, deja skatepark-ul era mutat si incepea sa se distruga

O imagine de ansambu a skatepark-ului

Gaurit, ruginit, apropo: skatepark-ul se face din lemn?

Voi ati incerca sa va dati cu rolele pe aceste ruine?

Tot skaterii, au incercat sa carpeasca putin acest loc. Era imposibil…

Filmul cu pricina…destul de trist.

Articolul este facut cu ajutorul lui Fox, el a oferit multe informatii si primele 5 poze!

19 comentarii la “Skatepark-ul din Bacau – o ruina”

 1. Edd 12 Noiembrie 2007 at 13:46 Permalink

  da..un skatepark se face din lemn

 2. Anonymous 12 Noiembrie 2007 at 15:09 Permalink

  ia mai dava-n cacat de prosti dak as fi primar nu vas face asa ceva asa ca multumitiva cu ce aveti davasi foc de rockeri inputiti.

  • un roller imputit 28 Noiembrie 2012 at 14:20 Permalink

   …in primul rand invata sa scrii corect gramatical si apoi ai dreptul sa-ti publici parerile, altfel te faci de ras, regula e simpla si e din clasa a4a primara, inainte de P si B se pune M deci corect se scrie ,,imputit,, si nu ,,inputit,,…dar asta e prea mult ptr nivelul tau…

 3. kristofer93 12 Noiembrie 2007 at 18:03 Permalink

  Dragul meu anonim: Eu nu ascult rock! Se vede ca nu citesti blogul meu constant!

 4. SmK 12 Noiembrie 2007 at 18:32 Permalink

  1. da un skatepark se face din lemn .. 2. rampele sau stricat in special de la bikeri 3. un skatepark acoperit facut de o firma calumea nu una de cablu tv ar fii demential in bacau

 5. Anonymous 13 Noiembrie 2007 at 20:44 Permalink

  @ al 2-lea comment…ma xxxx pe voi de manelisti…ne faceti de rusine…apropo mai invata sa scrii , analfabetule .

 6. Anonymous 13 Noiembrie 2007 at 20:46 Permalink

  @ kristofer93 …incercai sa te scuzi fata de dobitocul de mai sus ? ……….esti varza si u

 7. kristofer93 13 Noiembrie 2007 at 20:48 Permalink

  Da, pentru ca facea referire strict la muzica!
  Nu cred ca cei din skatepark asculta doar rock!

  De fiecare data incerc sa calmez situatia, dar nu reusesc….

 8. Anonymous 15 Ianuarie 2008 at 13:16 Permalink

  un parc de ciment si da-o dracu de muzica

 9. Madalin 3 Februarie 2008 at 16:43 Permalink

  PCD in 2006 si eu in 2007 bha!! eu fiind ultimu din clipu “My fucked Skatepark edit”

 10. Anonymous 11 Octombrie 2008 at 22:34 Permalink

  bah am o idee hai sa ne adunam mai multi cu rolele cu bicicletele shi cu skate-urile shi sa mergem in fatza primariei shi le zicem ca nu plecam pana nu face macar un mic skate park
  Pentru ca daca mergi pe centru te ia garda ca dai peste oameni cu rolele sau cu bicicletele
  Daca mergi cu skate-ul te ia ca ,,nu stiu ce faci” a da shi sunt un soarec de 13 ani cre merge de la 6 ani pe role shi stiu toate povestile precum ca ar face un alt skate park [ Cosmin ]

 11. Anonymous 11 Iulie 2009 at 19:06 Permalink

  ce skatepark-uri vreti ma? varianta street e cea mai buna.

 12. Anonymous 25 August 2009 at 14:40 Permalink

  Ideea lui Cosmin mi se pare foarte buna, dar cred ca daca facem asta o facem tot in zadar .. :))
  Dar nu neaparat toti care fac skate asculta rock.
  Si rampele nu au fost stricate de bikeri , ele au fost aruncate acolo .. :) [Dolores]

 13. Anonymous 12 Ianuarie 2010 at 13:07 Permalink

  Am dat intimplator de acest blog. Informatiile sint gresite. Parcul a fost mutat la cererea locatarilor dupa ce noapte de noapte, skaterii se adunau, faceau galagie, ascultau muzica, nu mai zic de bubuiturile din linistea noptii atunci cind sareau pe rampele respective. Cind zic noapte nu ma refer la ora 23.00.. ci la 2-3 noaptea, cu tipete, risete, muzica. Locatia a fost prost aleasa din start, fiind intr-o zona linistita a orasului, la citiva metri de geamurile apartamentelor. Da, s-a initiat acea petitie si in final parcul a fost mutat!

 14. Anonymous 19 Mai 2010 at 22:40 Permalink

  Multi dintre pasionatii de skate, role sau bike am vrea sa avem un skatepark calumea, ca in alte orase mai mari…dar de unde fonduri?…primaria pana strange fondurile ne apuca batranetile…dupa parerea mea singura speranta de a fonda un parc nou ar fi Oleak…

 15. Anonymous 8 Martie 2011 at 10:17 Permalink

  Sa ma cac in primaria lui peste……nu putem avea un Skatepark ca in tarile vecin sau unul ca cele de la Brasov…….

 16. Anonymous 8 Martie 2011 at 10:20 Permalink

  Fratilor,voi sunteti cu capul?,daca vreti un skatepark adevarat trebuie Oleak Shop sa sponsorizeze,nu UPC!,…..doar daca nu vreti sa va rupeti gaturile.

 17. Pukhee! 12 Septembrie 2011 at 23:54 Permalink

  “2. rampele sau stricat in special de la bikeri ”
  Dragul meu …inteleg ca daca te dai pe BMX e o greutate mai mare dar…si pe skate le poti strica , daca te dai atat de ciocan incat sa spargi niste placaje DE LEMN !

 18. ABS 4 Noiembrie 2012 at 20:17 Permalink

  serios ai ar pute vorbi cineva pe la primarie sau nuj sa se mai faca un skate park ca ma dau in fiecare zi street si sunt alungat din mai multe locurii plus ca ma mai ia si politia;)?


Lasa un comentariu