Șmenurile de la CET Bacău: soții Mazilu, trimiși în judecată de DNA

Marti, 13 Octombrie 2015 | Bacau, stiri | Comenteaza

Ușor-ușor, grație DNA, începem să aflăm motivele pentru care CET Bacău a intrat în faliment anul trecut cu datorii de zeci de milioane de euro. După condamnarea lui Marius Stănilă, cumnatul primarului Romeo Stavarache și fost director comercial la CET, respectiv o nouă trimitere a acestuia în judecată alături de Neculai Olaru (fost director CET) într-un alt dosar, iată că DNA Bacău ajunge și la familia Mazilu.

Ieri, Direcția Națională Anticorupție Bacău i-a trimis în judecată pe Gabriela Mazilu (fost director economic al CET SA Bacău) și Ovidiu Mazilu (administrator al SC Ton Silv Trans SRL Comănești) pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

La începutul anului 2010, în calitate de director economic al SC CET SA Bacău, inculpata Mazilu Gabriela, prin intermediul soțului său, inculpatul Mazilu Ovidiu, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, un procent de 5% din valoarea unui contract de furnizare și transport a cărbunelui energetic, în valoare totală de 12.705.000 lei fără TVA, încheiat între cele două societăți.

 

În schimbul acestor bani, inculpata Mazilu Gabriela a promis că va facilita plata la timp, de către SC CET SA, a facturilor emise de firma respectivă și că îi va facilita omului de afaceri încheierea unor noi contracte de transport și furnizare a cărbunelui cu societatea la care era angajată.

 

În luna august 2010, în temeiul aceleiași înțelegeri, inculpata Mazilu Gabriela a primit de la administratorul aceleiași societăți comerciale, prin intermediul firmei soțului său (SC Ton Silv Trans SRL), suma totală de 650.000 de lei. – Sursa: comunicatul DNA

Concluzionând, Gabriela Mazilu ar fi încasat, ca director economic al CET Bacău, societate finanțată de la bugetul local, o șpagă de aproape 150.000 de euro pentru un contract preferențial de circa 2,9 milioane euro. Denunțătorul ar fi, conform Bacau.NET, Onorică Palade, care deține L&DL Internațional Moinești.

E bine, suntem pe drumul cel bun. Sunt foarte curios ce dosare ale DNA Bacău mai urmează în privința jafului de la CET.

foto via Deșteptarea 

gabriela mazilu cet apia bacau

Lasa un comentariu