Un mic sondaj: Aţi vota o iniţiativă politică nouă, locală?

Luni, 19 Octombrie 2015 | Bacau, Politica, Sondaje | 1 comentariu

Într-un interviu pe care l-a acordat zilele trecute jurnalistului Dan Tapalagă de la HotNews, Nicuşor Dan (USB), candidatul la Primăria Bucureşti preferat de societatea civilă şi de toţi cei care s-au săturat de corupţie, de proasta administrare a banului public şi de blaturile dintre partidele tradiţionale, a menţionat de mai multe ori Bacăul la capitolul mişcări politice noi.

Sunt oameni cărora le-am trimis statutul nostru, ca să se inspire, a completat Nicuşor Dan.

Eu, unul, simt o oarecare forfotă şi aşteptări tot mai mari de la nu puţinii băcăuani dezamăgiţi de felul în care administraţiile PSD şi PNL au condus oraşul şi judeţul în ultimii 20 de ani. Aşteptări şi speranţe în sensul că vor să aibă pe buletinul de vot măcar câţiva oameni curaţi, bine pregătiţi şi cel puţin o formaţiune politică care să nu funcţioneaze ca un grup infracţional organizat. Iar ochii sunt atintiţi asupra persoanelor, grupurilor de iniţiativă şi organizaţiilor care în ultimii ani au fost vocale, care au scos oamenii în stradă, care au spus lucrurilor pe nume şi care dau semne că vor să producă o schimbare în Bacău, atât în judeţ, dar mai ales în municipiu.

Trebuie să recunosc, există discuţii şi abordări în acest sens şi e foarte posibil în viitorul apropiat ca aceste idei să prindă contur şi să apară o mişcare politică nouă, locală. Asta, desigur, dacă vor fi destui oameni dispuşi să plece la drum într-un demers politic deloc uşor, cu bătaie lungă.

Până atunci, chiar mi-ar plăcea să ştiu dacă la alegerile locale din 2016 veţi vota sau aţi vota o iniţiativă politică locală nouă, curată, cu un plan de dezvoltare bine stabilit şi argumentat pentru Bacău.

1 comentariu la “Un mic sondaj: Aţi vota o iniţiativă politică nouă, locală?”

  1. traian 2 19 Octombrie 2015 at 08:53 Permalink

    Da, voted ceva nou cu o conditie. Sa fie cu adevarat ceva nou. Nu oameni dinlinia 2 din pnl sau psd.


Lasa un comentariu