Sprijin Partidul Piratilor din Romania

Unii administratori de site-uri tip torrent au fugit de au mancat pamantul cand au auzit de Partidul Piratilor din Romania! Poate suna ciudat, dar se vrea un partid politic in toata regula care apara interesele piratilor internetului si care sa schimbe legea copyright-ului. S-au facut multe articole si canale de comunicare pentru a atrage cat mai multi sustinatori ai viitorului partid:

Manifestul piratilor suna astfel:

Daca ai pus vreodata mana pe o tastatura, atunci detii cel putin un cont. Acel cont este protejat de o parola. Te-ai gandit vreodata cat valoreaza parola ta? Te-ai gandit vreodata ca informatiile pe care tu le doresti protejate sunt, de fapt, la indemana institutiilor statului? Poate nu ai nimic de ascuns, insa cu ce ai gresit ca sa-ti fie violata intimitatea fara drept de apel? Cu ce ai gresit ca sa fii considerat pirat?

Daca pretuiesti notiuni precum intimitate, viata privata, libertate de expresie, libera circulatie a informatiilor, accesul la cultura, dezvoltarea personala si dreptul la o viata in care sa nu fii catalogat, urmarit si considerat un potential infractor din momentul in care ai dobandit acces la internet, atunci esti pirat ca noi toti!


Daca ai impartasit vreodata documente si poze cu prietenii, atunci esti pirat. Daca ai impartasit vreodata muzica si filme cu prietenii atunci esti deja infractor. Ai furat din visteria unora fara ca macar sa-ti dai seama sau cel putin ei asa vor sa-ti dea de inteles. Ei deja stiu ce faci tu online sau daca nu au aflat inca atunci cu siguranta o vor face, iar mai devreme sau mai tirziu vor veni si dupa tine. Ei bine, da-le de pe acum ceea ce vor. Arata-le ca esti pirat cu acte in regula. Primul pas e sa te documentezi si sa actionezi in consecinta. Al doilea pas este schimbarea de care si tu ai nevoie. Al treilea pas este bucuria si multumirea pe care o simti cand faci un lucru important pentru tine, pentru aproapele tau si pentru cei care acum 20 de ani s-au jertfit pentru noi. Ei nu mai pot riposta, insa este datoria noastra sa o facem, sa ne ridicam si sa luam cuvantul.

Libertatea noastra nu se patenteaza si nu se inregistreaza.
Libertatea este un drept inviolabil, al nostru, al tuturor.
Hai sa o folosim atit cit mai putem!
Hai sa fim toti pirati!

Pentru infiintarea acestui partid este nevoie de 25 000 de semnaturi de sustinere din cel putin 17 judete ale tarii. Nu putem infiinta acest partid fara aceste semnaturi, si deci, fara acestea nu putem participa nici la alegerile parlamentare, nici la cele locale si nici la cele europarlamentare” spune Cristi Bulumac, initiatorul partidului.

„Din pacate, aceste semnaturi nu pot fi stranse prin intermediul internetului. Avem nevoie de semnaturi cu pixul pe hartie, de aceea la inceputul lunii octombrie se vor demara campanii de strangere a semnaturilor in toate orasele din tara. In Bacau se vor face diferite intalniri in strada si daca targetul pentru orasul nostru va fi de 800 de semnaturi, eu zic ca le vom strange foarte usor. Insa mai greu este in celelalte orase din Moldova pentru ca pana in momentul de fata judetele din zona Moldovei sunt cele mai slab reprezentate, desi aici au fost foarte multe probleme cu operatiunea Gramofonul” spune Marius Trandafir, reprezentantul Partidului Piratilor pe zona Moldovei.

5 thoughts on “Sprijin Partidul Piratilor din Romania

 1. In virtutea dreptului la libera circulatie, nu vreti sa va dea masini gratis sau poate, bilete de avion?
  Nu vreti voi ca totul sa fie gratis pe pamantul asta? Voi credeti ca muzica, filmul, operele de arta se fac fara investitii? Voi, piratii, ati fi de acord sa dati gratis oricui munca voastra? Un software creat de voi sau o piesa muzicala la care ati lucrat 2 luni?
  Daca nu ne referim la un bun concret, la un bun materiale inseamna ca nu are valoare in bani? Inseamna ca e al tuturor?
  Ati vrea sa condamnati la saracie un om doar pentru ca in loc sa faca ceasuri, masini sau barci face rime, muzica, filme sau software?
  Chiar nu va inteleg optica! Circulatia informatiilor este libera pe net atata vreme cat este informatia ta, nu a altuia! Ce, daca iti doresti masina si nu ai bani, o furi?
  Daca nu ai bani de televizor, in numele dreptului la libera informatie si a accesului la cultura, il furi?
  Voi aveti idee cate zeci de mii de locuri de munca s-au pierdut in tara asta datorita pirateriei? Aveti idee cate miliarde de euro care urmau sa fie investite aici s-au pierdut tot din cauza pirateriei?
  Kristofer, ai facut nu stiu cate articole in care reclamai faptul ca unii si altii ti-au furat fotografiile, iar acum, deodata, sustii acest demers! Tu chiar nu poti fi vertical si constant?
  De ce nu facem un partid care sa sustina legi care sa dezincrimineze violul? Pai, vezi o fata frumoasa, te dai la ea si daca te refuza o iei la pumni si-ti iei singur ce-ti doresti! Nu? Doar e libertate! Sau hai sa furam! De ce sa fie unul bogat si altul sarac?
  Eu zic sa va mai ganditi atunci cand va vin idei de genul asta!

 2. Nu cumva tu erai cel care era atat de indignat pe motiv ca cineva a indraznit sa iti "fure" o fotografie pentru a o folosi intr-un pliant?

 3. nu ati inteles nimic din tot ce sa scris mai sus ! intrati pe blogul partidudului si cititi cu mare atentie !

 4. @Gabriel Ursache are perfecta dreptate. Nu e vorba de niciun drept de aparat aici, poti recita ce vrei, poti imprumuta carti prietenilor. Dar nu poti distribui pe gratis (aka file sharing) fisiere la care n-ai muncit deloc!!! E ca si cum eu imi vand tablouri cu 100 dolari iar cineva la cumpara, la reproduce si le vinde alaturi cu 10 dolari, pentru ca pe el il costa reproducerea fizica – hartia si imprimanta. Normal ca mie nu imi va cumpara nimeni tabloul, in schimb cel care pirateaza va avea vanzare. Insa piratul ce merit are in toata chestia asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *