SRI confirmă diversiunea ultrașilor la protestul din Piața Victoriei

Joi, 2 Februarie 2017 | stiri | 1 comentariu

În miez de noapte, probabil ca răspuns la declarațiile de atotneștiutoare și de neinformată ale ministresei Carmen Dan (MAI), Serviciul Român de Informații – SRI a emis un comunicat de presă din care eu înțeleg niște lucruri clare ca albul fulgilor de nea:

  • existau informații clare privind intențiile de deturnare a protestului pașnic din Piața Victoriei la care au participat peste 150.000 de persoane;
  • aceste informații au fost transmise și schimbate între SRI, SPP, MAI (deci automat și IGPR + Jandarmeria Română) pe parcursul zilei;
  • din motive necunoscute, acei ultrași au fost lăsați să se organizeze, să intre în piață și să se amestece în mulțime;
  • MAI parcă i-a invitat la joacă pe cei 200-300 de ultrași violenți;
  • viața a zeci de mii de oameni a fost pusă în pericol.

piata victoriei ultrasi

Comunicatul SRI:

În legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari:

 

Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.
In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor,  cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.
Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992 SRI are competente  pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala.
foto: Aktual24

1 comentariu la “SRI confirmă diversiunea ultrașilor la protestul din Piața Victoriei”

  1. klaus 8 Februarie 2017 at 01:43 Permalink

    La 22.40, când plecam din Victoriei, ei tocmai veneau cu autobuzele. Deja mulți dintre cei prezenți în piață începuseră să plece. Ce a fost…bine că nu a mai fost…


Lasa un comentariu