SSPM-ul lui Necula vs. companiile Gabrielei Firea

Vineri, 23 Noiembrie 2018 | Bacau | Comenteaza

De aseară tot sunt întrebat dacă și la Bacău ar fi cazul să atacăm în instanță înființarea Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM), această creație a primarului ce este condusă de finul său și asistată juridic de un alt fin. Frumoasă schemă, nu?

Răspunsul este simplu: nu avem temei juridic. Știu, este un aspirator de bani, am fost împotriva înființării ei încă de la bun început și nu m-am răzgândit, lucru pe care nu-l pot spune despre colegii de “opoziție”.

La Bacău, SSPM-ul lui Necula a fost înființat fără patrimoniu (cu majoritate de voturi în Consiliul Local) și abia pe urmă a primit bunuri, ca urmare a votului favorabil exprimat inclusiv de 4 dintre membrii PNL din Consiliul Local (deci fără disidentul Daniel Miclăuș).

Cele 22 de societăți municipale de la București au fost declarate nule de instanță din cauza nerespectării procedurii de vot: au fost aprobate cu majoritate 50%+1 în condițiile în care, fiind vorba de patrimoniu, era nevoie de votul a 2/3 dintre consilieri.

Ce putem însă face la Bacău este să monitorizăm îndeaproape felul în care această Societate de Servicii Publice Municipale cheltuiește banii publici și gestionează contractele pe care le primește pe bandă rulantă de la Primăria Bacău. Mai ales acum, după ce a primit în brațe administrarea domeniului public (străzi, parcări, cimitire etc).

sspm bacau

Lasa un comentariu