Stagiile de formare ale tinerilor, incluse în calculul pensiilor?

Marti, 16 Aprilie 2013 | Politica | 1 comentariu

Da, se poate. O știre care a trecut pe lângă mass-media locală este punctul de vedere pe care europarlamentarul băcăuan Minodora Cliveti (PSD) l-a adresat săptămâna trecută Comisiei Europene cu privire la includerea în calculul pensiei finale a duratei stagiilor de formare remunerate.

În condițiile în care rata șomajului în rândul tinerilor a crescut considerabil în ultimii ani la nivel european, ar fi o măsură interesantă și benefică tinerilor care fac stagii de formare remunerate.

“Au fost constatate foarte multe situatii cand tinerii, fiind in imposibilitatea gasirii unui loc de munca, au fost nevoiti sa lucreze ca stagiari, ajungand chiar si la un an si jumatate de stagii remunerate efectuate. Tinerii intra tarziu pe piata muncii si astfel contributia finala pentru pensia completa este afectata. Trebuie sa venim cu solutii si pentru tinerii aflati in aceasta situatie si prin urmare avem nevoie de orientari politice si inițiative la nivel european prin care statele membre sa fie sprijinite in eforturile lor de a raspunde nevoilor de reforma in ceea ce priveste sistemul de pensii” – Minodora Cliveti, membră a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

Rămâne de văzut dacă această idee va devini vreodată inițiativă legislativă la nivel european.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt peste cinci milioane de tineri sub 25 de ani care nu pot găsi un loc de munca.

Foto via Mircea Geoana la Bacău (octombrie 2009)

 

minodora cliveti 2009 bacau

1 comentariu la “Stagiile de formare ale tinerilor, incluse în calculul pensiilor?”

  1. bogdan 18 Aprilie 2013 at 00:31 Permalink

    Mai sa fie, inca un PSD-ist care face bine. Cine-ar fi crezut?


Lasa un comentariu