Stop tăierilor abuzive! Primele sancțiuni pentru toaletările făcute prost în cartierele Bacăului

Marti, 2 Februarie 2021 | Bacau | Comenteaza

În primele zile de mandat, am oprit toate tăierile nejustificate de copaci și am dat dispoziție Direcției Salubrizare Agrement Parcuri (DSAP) ca toate toaletările de vegetație din municipiul Bacău să se facă respectând regulile.

Rezultatul: niciun copac care nu pune în pericol cetățenii sau diferitele instalații urbane nu se mai taie fără avizul Agenției pentru Protecția Mediului (APM), indiferent de câte presiuni sunt exercitate de diverși proprietari sau chiar președinți de asociații. Legea e lege și acum este respectată.

De asemenea, inclusiv în ceea ce privește tunderea gardului viu, le-am transmis angajaților DSAP să nu coboare sub un metru și să nu strice celelalte amenajări verzi acolo unde este nevoie să desființeze gardurile și construcțiile ilegale din jurul blocurilor.

Tocmai de aceea am fost profund mâhnit când am aflat (și văzut în presa locală) că pe str. Carpați nu doar că anumiți muncitori au coborât înălțimea gardului viu, dar și că au tăiat tufele de trandafiri cu drujbele și motocoasele mecanice din dotare.

Îmi cer scuze locatarilor de pe str. Carpați, în numele municipalității, pentru aceste greșeli făcute de personalul DSAP!

Față de angajații care au intrat cu drujbele în trandafiri a fost întocmit deja referat de sesizare a abaterii disciplinare, în vederea sancționării faptelor necorespunzătoare săvârșite de muncitorii echipei și inspectorul care a coordonat acțiunea.

Semnalul e foarte clar și nu voi ezita să îi sancționez pe cei care tund sau taie abuziv verdele din cartierele și parcurile orașului. Verdele trebuie prețuit și îngrijit! Valabil și pentru cetățeni, și pentru personalul primăriei.

Lasa un comentariu