Street Delivery, acolo unde este nevoie de el

Sambata, 25 August 2018 | Bacau | 1 comentariu

Dacă o să ajung vreodată în executivul Primăriei Bacău, să știți că Street Delivery va avea loc exact acolo unde trebuie și unde tinerii organizatori au vrut de la bun început să se desfășoare acest eveniment urban: în zona din spatele Teatrului Bacovia, identificată inclusiv în Planul de Mobilitatea Urbană Durabilă (PMUD) ca viitoare suprafață pietonală.

Dar anul trecut, când administrația Necula a relocat evenimentul pe ultima sută de metri, Federația Tinerilor a tăcut și a înghițit gălușca… și uite așa a rămas și anul acesta.

Nu mă înțelegeți greșit: Street Delivery Bacău este un eveniment minunat, iar efortul tinerilor organizatori și voluntari este extraordinar, însă, desfășurându-se în/lângă Parcul Cancicov, scopul declarat nici măcar nu este atins, că de îndeplinit nici nu mai vorbesc.

Dacă aș fi ajuns astăzi la dezbaterea “Smart Cities?” (și chiar îmi pare rău că nu am avut posibilitatea de a fi prezent), le-aș fi recomandat, totuși, organizatorilor să fie mai curajoși și să sublinieze problemele urbanistice ale orașului. La București, Street Delivery despre asta este.

Același lucru este valabil și pentru Street Food Festival, care chiar nu are ce căuta în parc, ci pe o stradă ce trebuie închisă! Că de asta i se spune “street food”…

street delivery bacau z

1 comentariu la “Street Delivery, acolo unde este nevoie de el”

  1. Kros 28 August 2018 at 13:54 Permalink

    Este de-a dreptul extreme de urgent ca in Bacau sa se faca aceasta zona pietonala,deoarece bacauanii au devenit turisti de profesie .In fiecare weekend ei sant prezenti in Sibiu,Brasov,Iasi ,Bucuresti unde stau in aceste zone pietonale si fac consumatie in timp ce terasele din Bacau sant goale deoarece multe sant asezate gresit,izolate intre blocuri.Da ,in zone verzi ar fi bune,dar acele pentru socializare trebuiesc intr-o zona pietonala.Ideia din spatele teatrului este buna,dar cred ca este prea mica,trebuie extinsa pana in spatele casei de cultura.Interesant ar fi sa se faca in toata zona si o parcare subterana,dar banii lipsesc.Toate acestea se vor putea face cand va fi gata centura,dar si aici este multa suspiciune de sabotaj extern cu complicitatea functionarilor nostri.


Lasa un comentariu