Succes in noul si bulversatul an scolar!

Marti, 15 Septembrie 2009 | Pareri personale | 2 comentarii

Pentru acei elevi, profesori si parinti care in continuare cred ca scoala educa si formeaza copiii cum o facea pana nu demult, am un mesaj: va inselati! Doar un sistem in care conteaza numai pilele unora si spagile altora m-a facut sa am aceasta pozitie vizavi de scoala romaneasca, nimic altceva.

Oficial, acest an scolar a inceput cu o lege veche. Poate ca da, poate ca nu, astazi Guvernul isi va asuma raspunderea pe noua Lege a Educatiei Nationale. Nici acum nu stim cu ce lege vom incheia acest an scolar. De ministru ce sa mai zic? Vom avea cu siguranta altul, cu alte idei si cu alte legi care vor bulversa din nou elevii.

Ce vreau sa spun este ca pentru mine anul scolar a inceput sub semnul incertitudii. La ce si cand vom da teze? Ce probe vom avea la Bacalaureat? Vad pe la televizor ca sindicalistii vor declansa pe 5 octombrie 2009 greva generala in invatamant. Ce fel de scoala e asta? Nu sunt un elev pe care, vezi Doamne, capul sa il duca numai la invatat, dar sunt ingrijorat pentru elevii care cu adevarat invata si au incredere in tot sistemul educational romanesc, asa cum este el. Acestia nu stiu, la inceput de an scolar, daca pot sa aiba macar o constanta in invatat si in acumularea de noi cunostinte (vorba vine), ca de modul in care vor fi evaluati elevii la final de semestru, in clasa a VIII-a sau intr-a XII-a nici nu mai vorbim.

Stiu ce vorbesc si imi asum ceea ce spun. Cunosc sistemul pentru ca am deseori ocazia sa vad ce este inauntrul lui.

In alta ordine de idei, am o gramada de prieteni care au intrat la liceu si sunt entuziasmati de acest lucru. Succes bobocilor! Succes tututor in noul an scolar!

2 comentarii la “Succes in noul si bulversatul an scolar!”

  1. moldy 15 Septembrie 2009 at 17:48 Permalink

    da…iar daca ai fi unul din ce care sunt "sus" la fel ai face iti zic eu, dar oricum, nu putem decat vorbi

  2. kristofer93 15 Septembrie 2009 at 17:49 Permalink

    Da, dar asta face subiectul altei discutii.


Lasa un comentariu