Pe bună dreptate, suporterii băcăuani ies mâine în stradă

Sambata, 29 Iulie 2017 | Bacau, stiri | 11 comentarii

Mulți dintre voi știți deja că școala primară, școală gimnazială și liceul le-am făcut la Liceul cu Program Sportiv. Asta pentru că în anul 2000, când aveam 7 ani, eram un mic microbist, stare de spirit care mi-a fost cultivată în primul rând la nivel local, unde fotbalul chiar însemna ceva.

Nu vreau să discut acum despre manevrele pe care le făcea primarul Sechelariu cu echipa de fotbal, ci de atmosfera care exista la acea vreme în Bacău datorită susținerii sportului și în special de climatul favorabil de care tinerii beneficiau dacă voiau să practice un sport de performanță. Sigur, exista problema pilelor, a cumetriilor și a relațiilor, dar, repet, asta e altă discuție.

Eram un puști atunci (nu că nu aș fi și acum pe lângă dinozaurii din politica băcăuană), dar îmi amintesc perfect cum, în anul 2000, FCM Bacău a fost în finala Cupei Ligii, cum Cătălin Cursaru a terminat sezonul 2001-2002 fiind golgheterul Diviziei A, cum în acei ani ne băteam la primele locuri, cum învingeam Dinamo acasă cu 4-2, dar și momentul inaugurării nocturnei. Sunt lucruri din istoria sportului băcăuan pe care mi le amintesc cu plăcere și de care, așa cum spuneam în 2016, îmi este dor.

stadion municipal bacau plin

foto via FCM Bacau 0 – 4 FC Steaua (2007)

Tocmai în amintirea acestor fapte, îmi pare bine să văd că există băcăuani care ies în stradă pentru a susține sportul băcăuan, indiferent de ramură. De data asta este vorba despre fotbal. Prin urmare, duminică, 30 iulie, începând cu ora 17:00, mai mulți nostalgici grupați în inițiativa Independent Bacau1950 au programat, în fața Primăriei Bacău, o manifestare pașnică pentru a cere actualei conduceri a orașului restartarea fotbalului băcăuan:

Sunt asteptati toti suporterii echipei FCM Bacau sa-si spuna oful. Vom canta, vom flutura steaguri… totul este legal si pasnic. Vrem sa stie toata lumea ca in Bacau mai sunt oameni care vor sport, fotbal. – evenimentul îl găsiți aici: facebook.com/events/1383204875120793

Ca să fim înțeleși: nu cred și nici nu susțin că situația actuală a fotbalului băcăuan este una dintre principalele probleme ale orașului, însă consider că în general sportul ar trebui să fie mult mai puternic susținut la nivel local, în special sportul de masă. Iar acum mă gândesc în primul rând la copii și juniori. Aceștia au nevoie de modele, de repere, de performanțe palpabile la care să viseze. Au nevoie de un stadion modern sau măcar funcțional, de o bază sportivă pe măsură, de susținere, de un liceu de sport capabil să le ofere pregătirea sportivă necesară.

Stadionul Municipal, lăsat în paragină. Nu s-a mai mișcat nimic aici în ultimul an.

stadionul municipal bacau paragina

11 comentarii la “Pe bună dreptate, suporterii băcăuani ies mâine în stradă”

 1. Marian 29 Iulie 2017 at 13:21 Permalink

  Îi furi temele lui Manolache? :))

 2. Robert Andries 29 Iulie 2017 at 13:37 Permalink

  Daca se valida primar Manolache ITI spun 100% CA lucrurile in bacau stateau altfel..dar peste 3 ani cu siguranta bacauanii.vor vota exact persoana potrivita pt primar.

  • suporter 29 Iulie 2017 at 13:39 Permalink

   bai Olandezule… eu nu te inteleg cu Manolache. Omu are 3 mandate, a trecut printr o suta de partide, nu a demonstrat nimic.. iar acum sta ascuns la cutiuta sa nu deranjeze PSD-ul…

 3. Robert Andries 29 Iulie 2017 at 13:46 Permalink

  Are curaj Sa spuna pe nume tuturor CE jefuiesc orasul bacau.si daca a vazut CA sunt niste mincinosi bine a facut CA a plecat De Langa ei .si nu sta ascuns ….dupa mine el a castigat alegerile dar Psd a avut Mai multe calculatoare ….

  • suporter 29 Iulie 2017 at 13:47 Permalink

   furi curent grav… ce spune pe nume? De un an de zile tace.. uita-te la Ghinghes ce le face, cum ii monitorizeaza etc. 😉

 4. Viorel 29 Iulie 2017 at 14:52 Permalink

  Bai olandezule … tot o dai cu manolache al tau … sa nu uitam ca in fata multora tu *comentariu cenzurat* … sau vrei iar echipa sa mai papi ca pe vreme lu seche … plecai cu buzunarele pline …

 5. Adi 29 Iulie 2017 at 21:30 Permalink

  Am un vecin care a fost chemat la politie pt.ca a votat de 5 ori psd!si el a dat declaratie ca nu stie nimic…
  Asa a iesit psd la putere

 6. Robert Andries 29 Iulie 2017 at 23:26 Permalink

  Viorel poti Sa ……si cei care ma vorbiti…poti Sa incerci…oameni care numai comentati aiurea ,vezi De fusta bunicii si lasa ma pe mine frustratule

 7. Robert Andries 29 Iulie 2017 at 23:31 Permalink

  Stati si comentati numai prostii si vorbiti numai minciuni.de Asta am ajuns aici .stati ascunsi …..,aveti glas acum ….va crapa ficatul in Voi daca reusim Sa facem echipa Fara Voi .Voi daca cotizati lunar va cade semnalul la.calculatorul ….anonimi….

 8. Robert Andries 29 Iulie 2017 at 23:34 Permalink

  Care sunt aia multora???? *comentariu cenzurat* stai ascuns si nu Mai avea grija noastra CA vom reusi si Fara cei CA tine


Lasa un comentariu