Tamasidava, Zargidava și ipocrizia pesediștilor băcăuani

Sambata, 8 Iulie 2017 | Bacau | 1 comentariu

Weekendul acesta, Bacăul găzduiește prima ediție a festivalului istoric Tamasidava, un eveniment care, dacă n-ar fi folosit în scopuri de propagandă politică de conducătorii Primăriei și Consiliului Județean, chiar ar fi binevenit și interesant. Avem nevoie de cultură în Bacău!

Da, avem această nevoie la nivel local, dar asta nu înseamnă că acest lucru trebuie făcut cu ipocrizia de care a dat dovadă aseară Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, când a luat cuvântul în Piața Tricolorului și a plictisit audiența cu falsa lui preocupare și a partidului din care face parte pentru patrimoniul cultural băcăuan. N-aș fi scris aceste rânduri dacă n-ar fi amintit, printre frazele și cuvintele sale de lemn, de Tamasidava și Zargidava, cele două cetăți dacice pe care le avem în județul Bacău și care zac în ruină.

În 2013, proprietarul terenului de sub situl geto-dacic Zargidava a invitat Consiliul Județean Bacău, condus de același PSD al lui Benea și Brașoveanu, să își exercite dreptul de preempțiune pentru cumpărare în schimbul sumei modice de 5.000 de euro. Adică o treime din cât a alocat același CJ pentru organizarea lăudatului festival geto-dacic ce are loc zilele acestea în Bacău.

Brasoveanu festivalul Tamasidava

Ce credeți că a făcut atunci CJ-ul lui Benea? A introdus proiectul pe ordinea de zi direct cu propunerea de a nu cumpăra terenul, consilierii județeni conformându-se fără nicio ezitare sau remarcă în acest sens. Nu a contat pentru ei, pesediștii, că era vorba de un obiectiv de patrimoniu național și universal de categoria A care, alături de Tamasidava, putea fi inclus într-un circuit turistic promițător.

Astăzi, aceiași PSD-iști ne țin lecții de istorie și fac pe grijuliii în privința patrimoniului cultural din județ. Ar trebui să crape de rușine pentru această ipocrizie fără margini!

IMG_4132

1 comentariu la “Tamasidava, Zargidava și ipocrizia pesediștilor băcăuani”

  1. tipras 8 Iulie 2017 at 22:20 Permalink

    Dapai si Burebista cum so vazut cu microfonul in mana primul lucru a fost sa dea cu limba la primarie si cj.


Lasa un comentariu