Foto: Am fost la Târgul voluntarilor

Luni, 19 Mai 2014 | Bacau, foto | Comenteaza

Așa cum agențiile de turism au târguri de turism, confecționerii târguri de textile, iar constructorii de mașini saloane auto, așa și organizațiile care desfășoară activități de voluntariat au anual, cel puțin în Bacău, un târg dedicat. Evenimentul se desfășoară începând cu anul 2011, la inițiativa Fundației de Sprijin Comunitar, an de an, pe parcursul unei zile, în Săptămâna Națională a Voluntariatului.

Inițial, Târgul voluntarilor era programat să aibă loc miercuri, dar a fost mutat vineri, 16 mai, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Odată cu ziua s-a schimbat și locația, Parcul Cancicov luând locul Parcului Catedralei. Pentru mine a fost de bun augur mutarea deoarece miercuri nu eram în Bacău. Îmi place să merg la evenimente dedicate tinerilor și, de fiecare dată când revin în Bacău, în puținul timp pe care îl am la dispoziție încerc să calc pragul cât mai multor evenimente de acest gen.

Targul Voluntarilor Bacau 2014 (5)

Am fost la Târgul voluntarilor și m-am întâlnit acolo cu reprezentanți au următoarelor ONG-uri băcăuane: Asociația Ingenious Drama, Interact Club, Clubul Oblio, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog, Eminența Pro Vrănceanu, Fundația Sfântul Ion Bosco, Centrul Regional de Ecologie, Centrul Regional de Educație Ecologică, Artă și Turism – Veniți cu Noi și, desigur, Fundația de Sprijin Comunitar. Toate au încercat să își promoveze cât mai bine proiectele, acesta fiind de altfel scopul principal al târgului. Sper să nu fi uitat pe nimeni.

Târgul, pe scurt: voie bună, dansuri la unison, discursuri la microfon ale reprezentanților asociațiilor prezente, momente amuzante și costumații inedite. Așa cum se poate vedea și în fotografile de mai jos, cel mai tare mi-a atras atenția băiatul care dădea ture cu monocicleta. Showmanul zilei.

Lasa un comentariu