Te tragi din tată securist?

Te tragi din tată securist și faci tot posibilul să învingi acea etichetă și, pe deasupra, mai și încerci să contribui la progresul democrației din țara ta? Foarte bine! Să arunce cu piatra cel care nu are diverse specimene în familia sa.

Jos pălăria pentru tinerii care se trag din familii de infractori, violente sau de bețivani care își depășesc condiția, devenind medici, avocați, profesori sau orice altceva îi face să se simtă împliniți. Nu-i poți învinui pe copii pentru belelele părinților decât dacă ăștia mici chiar profită în mod direct de pe urma lor (și avem destule cazuri prin politica mare).

Dacă e ceva ceea ce apreciez enorm la un om este progresul. Că încearcă să devină mai bun decât ieri sau că încearcă să își depășească acea condiție inițială, deci inclusiv contextul familial care poate că nu îi face cinste sau care nu îi este de ajutor.

Valabil mai ales pentru cei care se zbat să iasă din sărăcie. Acolo lupta este infinit mai grea și tocmai de aceea multe dintre proiectele și acțiunile mele/în care sunt implicat au la bază ideea de echitate, de a-i ajuta mai ales pe cei care au nevoie, fiind catalogat deseori de stânga de parcă aș avea râie. Păcat că râia asta nu e contagioasă… am trăi mai frumos în comunitățile noastre.

Un om trebuie judecat pentru acțiunile sale, nu pentru lucrurile pe care nu are cum să le schimbe. Nu toți suntem de viță nobilă, iar familia chair nu ți-o poți alege. Ce poți în schimb să faci este să mergi pe acel drum cu soare.

in the sun desert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *