Teatrul Bacovia face casting pentru elevi

Joi, 1 Martie 2012 | Bacau, stiri | 3 comentarii

Aş putea spune că Teatrul Municipal Bacovia a scos în ultimele luni capul în lume. Chiar dacă mulţi cetăţeni cred că mai are puţin şi cade (vezi aici cum arată teatrul!), Teatrul Bacovia a reînăscut de când cu alegerea noului secretar literar, care se ocupă de promovarea unuia dintre puţinele locuri în care băcăuanii se mai pot culturaliza. Primesc săptămânal comunicate de presă şi noutăţi. Ieri am primit una extrem de interesantă: Teatrul Municipal Bacovia Bacău organizează casting pentru spectacolul “We ARe CAMeRA”, un spectacol de Horia Suru, actor şi regizor independent.

Castingul se adresează elevilor de liceu şi constă în prezentarea, într-un interval de 10 minute, a unui text învăţat pe de rost la libera alegere şi a unuia impus ce va fi trimis fiecărui participant pe email. Pentru înscrieri, completaţi formularul de pe site-ul Teatrului Bacovia până pe 8 martie. Castingul va avea loc la Teatrul Municipal Bacovia, sâmbătă, 10 martie.

“We ARe CAMeRA” se vrea a fi o producţie cu tineri şi actori profesionişti pe aceeaşi scenă, prin care se doreşte creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa teatrală, intensificarea legăturii dintre cultură şi instituţiile de învăţământ, o posibilă consiliere din punct de vedere profesional în vederea alegerii unei cariere in domeniul teatral dar şi sporirea ofertei de activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Subiectul tratat vizează gradul de autocunoaştere al tinerilor şi o mai bună relaţionare a lor în societate. Ca exponenţi ai unei generaţii se urmăreşte informarea şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa familiei ca factor educaţional.

Bag mâna în foc că este o super veste pentru tinerii care au activat sau încă mai activează în trupele de teatru băcăuane: A.C.T, In The Spot, Nobody’s Group, etc. Sper că nu am uitat pe nimeni.

3 comentarii la “Teatrul Bacovia face casting pentru elevi”

  1. Tudor Cretu 1 Martie 2012 at 22:49 Permalink

    nu tu asot 550?

  2. carmen 16 Martie 2012 at 10:56 Permalink

    ceva rezultate? cine a ramas la baieti , cine la fete ?


Lasa un comentariu