Manifest video: terenuri deschise pentru sport în toate cartierele municipiului Bacău

Zilele trecute am depus un proiect de hotărâre prin care propun Consiliului Local să permitem accesul pentru toți cetățenii, după programul școlar, pe terenurile de sport amenajate în curțile unităților de învățământ.

Conform ultimului Eurobarometru dar și altor studii, unul dintre principalele motive pentru care românii nu fac sport este lipsa infrastructurii în vecinătate. Proiectul pe care l-am inițiat vine să rezolve această problemă și totodată să clarifice problema pazei, a întreținerii acestor terenuri și a răspunderii pentru diverse comportamente în afara legii care s-ar putea petrece.

Directorii școlilor vor fi obligați să afișeze programul de acces în funcție de desfășurarea cursurilor astfel încât să permită accesul cel puțin până la ora 21:00 în sezonul cald (aprilie-octombrie), respectiv ora 17:00 în sezonul rece (noiembrie-martie).

Municipalitatea va aloca toate fondurile pentru reparațiile necesare în urma utilizării bazelor sportive, pentru asigurarea pazei umane sau tehnice, urmând ca Poliția Locală să sprijine conducerile unităților de învățământ pentru sancționarea faptelor antisociale.

Sper ca acest proiect să ajungă pe masa Consiliului Local în următoarele săptămâni, după etapa dezbaterii publice, această inițiativă fiind prima dintr-un șir de proiecte prin care vizez sprijinirea și dezvoltarea sportului de masă la nivel local, indiferent de disciplină.

Acum vă las cu manifestul video „Terenuri deschise”. Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *