Tineri care promit. Azi, Bogdan Dumitriu

Luni, 6 August 2012 | Bacau, Pareri personale | 4 comentarii

Nu obișnuiesc să vorbesc despre oameni pe blog, dar vă promit că de azi înainte o voi face mult mai des. De ce? Am ajuns la concluzia că lucrurile se pot mișca în această țară numai și numai cu ajutorul oamenilor valoroși pe care îi avem (sau încă îi avem). Am multe planuri și idei referitoare la ce am spus mai devreme, însă momentan mă voi rezuma la a vă arăta un tânăr elev care, cred eu, promite.

Învață în Colegiul Național “Gheorghe Vrânceanu”, a trecut în clasa a XI-a și n-aș vrea sa îl perii prea mult, ci să îl las pe el “să vorbească”. Recent, Bogdan Dumitriu -că despre el vorbim- a scris un text despre rolul Consiliului Național al Elevilor în educația românească. Acest eseu a primit premiul special din partea ISJ Constanța, organizatorul Școlii de Vară a CNE (20-28 august, Eforie Sud), în cadrul Concursului național de eseuri “Viziunea mea despre Consiliul Elevilor“.

Suntem surprinși să găsim oameni, atât elevi cât și adulți, care cam neglijează somnul și se dedică pentru a face acest vapor să nu se oprească sau chiar mai rău, să nu se scufunde. Se fac ședințe, se propun, se dezbat și se scriu proiecte, se căută finanțări, se încheie parteneriate, se dau telefoane, se scriu e-mail-uri și opțional, se mai odihnesc când și pe unde apucă. Rezultatele finale ale muncii fac ca acest vas să nu se oprească , devenind din ce în ce mai bun, mai inovator și mai „căutat” de către elevi. Însă și pentru aceste persoane vine vremea când trebuie să se despartă de această familie. Apar reacții adverse în urma despărțirii precum insomnii, dor și chiar stări de nostalgie, tristețe… De aceea a fost găsită o soluție. Persoanele suferinde sunt învestite la funcția de „senior” și ei supraveghează , dau sfaturi și au grijă ca munca începută de ei să continue, să fie dusă la bun sfârșit și să prospere.

Continuarea, aici.

De ce promite Bogdan? Este pragmatic, stăpânește limba română și are curaj. Sper să aibă curaj până la capăt și să candideze, în toamnă, la președinția Consiliului Școlar al Elevilor din Vrânceanu. Este cunoscut printre elevii din țară drept unul dintre cei mai iscusiți debateri. Vă garantez că vom mai auzi de el.

4 comentarii la “Tineri care promit. Azi, Bogdan Dumitriu”

 1. romi 7 August 2012 at 09:56 Permalink

  Poti sa il descosi pe Bogdan si despre Interact. Din cate stiu eu a pus umarul la formarea Interact Bacau. (http://interact.rotarybc.ro/)

 2. curios 7 August 2012 at 10:37 Permalink

  Explica-mi si mie cum a luat el miss-ul la Vranceanu ? datorita performantelor scolare sau datorita BANILOR ?

 3. Edith 8 August 2012 at 12:56 Permalink

  Sunt destul de sigur ca a luat mister, nu miss.

  • Amuzat de raspunsul tau 27 August 2012 at 12:52 Permalink

   :))))))))


Lasa un comentariu