Toti masculii sunt misogini

Luni, 30 Mai 2011 | Pareri personale | 5 comentarii

Zilele trecute am postat un video cu un sofer care si-a parcat masina, dupa care a uitat sa traga frana de mana. Autoturismul suferise o mica zgarietura, insa se putea si mai rau.

Dupa 3-4 comentarii, un cititor afirma ca “s-ar putea sa fie o ea”. La care o cititoare i-o intoarce si il intreaba de ce crede acest lucru. Faza asta este exemplul standard de abordare pur feminina a misoginismului barbatesc (pleonasm, cel mai probabil).

Stand pe margine si privind schimbul de replici, imi este usor sa ii raspund cititoarei: ori o cunoaste, ceea ce este putin probabil, ori tipul este misogin.

Basca ieri am avut curajul, ca sa zic asa, de a intra intr-o discutie lejera si fara miza despre parteneri, egoism si barbati misogini. Apropo de pleonasm, eu cred ca, si sunt gata sa merg pana in panzele albe ca sa o demonstrez, “barbati misogini” este pleonasm. Barbatul, prin definitie, este misogin.

E adevarat ca unii sunt mai misogini decat altii, dar ce farmec ar avea rasa masculina fara pic de misoginism. Ca exista masculi fara pic de barbatie in ei, asta e adevarat si nimeni nu o poate contesta. Mai ales cei care fumeaza slim, care se epileaza pe picioare, care se lasa manipulati la orice ora de o femeie si care au tendinta de a-si lasa plete.

Chiar baieti, nu va este cald cu ditamai peruca in cap?

5 comentarii la “Toti masculii sunt misogini”

 1. Claudius 30 Mai 2011 at 10:14 Permalink

  Deci da, este pleonastica exprimarea ta. Pentru femeile care au o repulsie fata de barbati se foloseste termenul de “misandra”.

  In alta ordine de idei, cre’ca si tu suferi de o misandrie partiala. Nu ar trebui sa judeci baietii care poarta parul mare. Asta e placerea lor. Cumva ti se pare anormal si ca o fata sa poarte parul scurt, nu?
  Un baiat cu parul mare nu e mai putin masculin cum o fata cu parul scurt nu e mai putin feminina.

  P.S. Nu, eu nu am si nu am avut parul lung niciodata deci nu-s subiectiv. 😉

 2. asta 30 Mai 2011 at 12:53 Permalink

  eu devin din ce in ce mai misogin, dar in alte privinte, nu in cea a soferiei, pentru ca ele ma fac sa devin asa ..

 3. kllaus 30 Mai 2011 at 14:47 Permalink

  Prietene….dupa ce ca postarile tale sunt slabute aici ai intrat puternic pe un domeniu care te depaseste si faci o filosofie la o varsta complet neadecvata tie. Parerea mea

 4. Cristina 30 Mai 2011 at 20:23 Permalink

  De ce nu mai e postarea cu videoul? Eram curioasa sa citesc reactiile celorlalti/injuraturile. :)
  In ceea ce priveste “Faza asta este exemplul standard de abordare pur feminina a misoginismului barbatesc (pleonasm, cel mai probabil).” Nu e o “abordare feminina a misoginismului barbatesc”, ci era doar o intrebare prin care respectivul sa argumenteze de ce crede ca este o “ea”. Nu sunt misandra, feminista sau mai stiu eu ce, din contra, cred intr-o oarecare masura in superioritatea barbatului fata de femeie, dar sa fim realisti. Nu vreau sa creez dispute sau mai stiu eu ce, dar nici sa subestimam femeile si sa ridicam barbatii pe un piedestal, sau invers. Fiecare cu calitatile si aptitudinile lui. Parerea mea.


Lasa un comentariu