TrafficGuide.ro – informații în timp real legate de traficul rutier din toată România

Luni, 22 Octombrie 2012 | Bucuresti, internet, stiri | 2 comentarii

La Salonul Auto București m-am întâlnit cu niște tipi de treabă care mi-au prezentat pe larg de departe cel mai complex sistem de informare în timp real asupra condițiilor de trafic rutier din toată țara, concretizat în portalul TrafficGuide.ro. Această mică “descoperire” mă face să spun că nu am fost chiar degeaba astăzi la SAB 2012, o expoziție automobilistică sub așteptările mele.

TrafficGuide.ro a fost lansat luna aceasta și este realizat de Electronic Solutions SRL, cu ajutorul unei finanțări nerambursabile din fonduri europene. Proiectul urmărește realizarea unui sistem de informare rutieră pentru autostrăzi, drumuri naționale și municipiul București. Le-a reușit.

TrafficGuide merge pe trei direcții:

  • portalul web;
  • aplicațiile pentru iOS și Android (care vor fi lansate, zic ei, într-o lună de zile);
  • Serviciul TMC, care oferă conducătorilor auto informații în timp real asupra condițiilor de trafic direct pe ecranele navigatoarelor, prin intermediul undelor radio în format RDS-TMC.

Utilizarea TrafficGuide este absolut gratuită. Informațiile oferite de sistem cuprind prezentarea vitezei medii de circulație pe principalele artere, afișarea drumurilor închise, restricții, accidente, imagini de la camerele de trafic live, radare și informații meteo. Datele provin atât din surse oficiale (CNADR, Poliția Română – Centrul InfoTrafic, Primăria Mun. București), cât și din surse private (flotele marilor companii).

2 comentarii la “TrafficGuide.ro – informații în timp real legate de traficul rutier din toată România”

  1. as 28 Octombrie 2012 at 07:06 Permalink

    sal!
    Si de cand va fi activ serviciul? Eu am cautat la bacau info TCM pe nav. si nu gaseste nica.


Lasa un comentariu