Transparența nu se negociază!

Miercuri, 25 Ianuarie 2017 | Bacau | Comenteaza

Am refuzat pe loc invitația primarului Cosmin Necula de a discuta despre stabilirea unor taxe pentru accesul la informațiile și documentele de interes public din cadrul Primăriei Bacău, lansată de acesta la ultima întâlnire de la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Așa cum am spus și la ședința extraordinară a Consiliului Local de vineri, în care am reușit prin amendamentul meu votat de toți consilierii prezenți să împiedic adoptarea unor astfel de taxe propuse de primar, nu e nimic de discutat în acest sens.

Sunt foarte deschis către dialog, opoziție constructivă și colaborare cu executivul municipiului Bacău (a se vedea proiectul Bacău – Capitala Tineretului din România), dar în această privință consider că nu avem ce dezbate.

Mi-am afirmat deja poziția: accesul la informațiile publice trebuie să fie gratuit pentru cetățeni.

Din nou, îi aduc aminte primarului ce promitea în campania electorală: Cel mai bun paznic al banului public este cetăţeanul cu drept de vot iar pentru ca acest lucru să devină realitate acest cetăţean trebuie să aibă un acces facil la informaţii referitoare la modul în care este cheltuit banul public, el fiind de fapt cel mai interesat şi îndreptăţit să critice administraţia locală referitor la oportunitatea şi eficienţa cheltuirii banului public. Deasemenea, constatăm în fiecare zi cât de greu se obţin informaţii de la primării, de către persoanele interesate.

accesul-la-informatiile-de-interes-public-legea-544

Lasa un comentariu