Trenurile și graffiti. Este o idee bună să le tărcăm din fabrică?

Miercuri, 11 Decembrie 2013 | Uncategorized | 2 comentarii

Sunt pasionat de trenuri, apreciez arta urbană din spatele sau din fața desenelor graffiti, însă niciodată nu am fost de acord cu murdărirea, mânjirea, mâzgâlirea bunurilor fără acordul celor care le dețin sau al celor care le administrează. Așa că socotesc desenarea vagoanelor și a locomotivelor din gările și de pe căile ferate ca pe o distrugere, chiar vandalizare.

Ar trebui luate măsuri în această privință, total de acord cu asta, dar ideea celor Softronic Craiova în acest sens întrece orice imaginație. Aceștia au anunțat lansarea primului tren electric construit la Craiova, care costă 5 milioane de euro (mai ieftin ca produsele similare de pe piața internațională) și care poate atinge 160 km/oră. Am zis că poate atinge deoarece asta nu se va întâmpla prea curând pe căile ferate din a noastră țară. Infrastructura feroviară e la pământ și nu mă refer la vagoane și locomotive, căci ele pot circula constant cu peste 100 km/oră, ci la șine, sistemele de prindere, macazuri etc. Să vină chinezii, zic.

Revenind, specificațiile “trenului SF”, așa cum titrează Adevărul, includ, pe lângă Wi-Fi gratuit, senzori care să asigure confortul pasagerilor și ideea de antifumat, o frază demențială: trenul este vopsit în multe culori, din fabrică, pentru a scăpa de graffiti.

softronic tren sf

E ca și cum ai spune că faci o clădire fără geamuri pentru a preveni spargerea lor, în cazul în care unii se gândesc să le distrugă. Ce ar fi să tărcăm absolut toate statuile pe care artiștii numiți grafferi ar putea să le deseneze? Așa, preventiv.

A nu se înțelege că am ceva cu grafferii. Mereu mi-au plăcut graffurile aplicate organizat și în ideea de a înfrumuseța ceva, evident, cu acordul tuturor părților.

2 comentarii la “Trenurile și graffiti. Este o idee bună să le tărcăm din fabrică?”

  1. @Silviu 11 Decembrie 2013 at 16:32 Permalink

    Ceva poze de la interior ?

  2. - 11 Decembrie 2013 at 22:42 Permalink

    http://timpolis.ro/library/editions/1803/tramvai%20gratis%20reportaj%20diana%20(5).jpg

    In Timisoara apar atractiile orasului pe tramvaie. E… frumos :)


Lasa un comentariu