Un sondaj din frustrare despre o… înmormântare

Luni, 26 August 2013 | Pareri personale | 1 comentariu

Uite că am făcut și-o rimă fără să vreau, în ton cu burtierele dominate de “breaking news” de la posturile de știri. Care știri, nu știu, că văd că înmormântările au devenit nu numai motive de pelerinaj pentru pensionarii care n-au ce face acasă, ci subiecte de interes național.

Problema principală este blocajul în care se află presa locală din toată țara. Articolele serioase necesită jurnaliști specializați pe un anumit domeniu și documentare temeinică, deci e nevoie de răbdare și de bani. De fapt, în primul rând de bani. E mai ușor să bați câmpii cu grație și să îți dai cu presupusul despre nu știu ce înmormântare sau să preiei mot-a-mot comunicatele de presă pe care le primești la redacție, decât să îți trimiți oamenii pe teren ca să găsească subiecte.

inmormantare-Dumitru-Sechelariu-2-e1361283968188

Presa centrală se bazează pe subiectele din teritoriu. Cum din teritoriu vin numai morți, chiloțăreli și subiecte ușoare, asta vedem și în presa centrală. Apoi, treaba devine simplă. Televiziunile spun că subiectele astea jenante sunt de larg interes, corespondenții înghit gălușca și gata, cu toții încep să caute cancanismele, păcălindu-se că asta vrea publicul. Îmi vine să turbez când aud asta.

Doar nu ne-am transformat cu toții peste noapte în consumatori de tabloide. Că ăștia sunt cei mai gălăgioși, asta e partea a doua, însă asta nu înseamnă că sunt și majoritari.

Pornind de la ce am spus mai sus și mănat fiind de frustrări, am zis să fac un sondaj printre voi. Este de larg interes înmormântarea mamei surorilor Gabor? Merită atâta atenție din partea mass-mediei un eveniment ca ăsta?

1 comentariu la “Un sondaj din frustrare despre o… înmormântare”

  1. Madalin Blidaru 27 August 2013 at 20:43 Permalink

    HotNews inca nu a trecut la subiecte de tip inmormantari ca breaking news


Lasa un comentariu