Un weekend plin de evenimente în județul Bacău

Se spune că lunile iulie și august sunt aproape „moarte” din punct de vedere politic și administrativ, însă în rândurile următoare voi încerca să susțin contrariul. Pardon, nu voi încerca, ci chiar vă voi arăta asta folosindu-mă de evenimentele ce au avut loc în weekend la nivel local.

Nu unul, nu două, nu trei personaje, ci un întreg alai de oficialități, în frunte cu Dragoș Benea (președintele Consiliului Județean Bacău), au colindat județul Bacău duminică, 19 august.

Aceștia s-au întâlnit cu oamenii din trei localități. Și asta pentru ca numai populația din mediul urban să aibă șansa de a fi aproape de factorii decizionali, ci și cea din mediul rural.

Trei localități, trei evenimente, să le luăm pe rând:

1. A fost inaugurat noul tronson de drum Berești-Tazlău – Turluianu, după modernizare. Gazda, primarul Dumitru Tuplan.

2. Nu mai puțin de 23 de cupluri din comuna Dofteana și-au sărbătorit duminică nunta de aur, prilej pentru care Ioan Bujor, primarul comunei Dofteana, le-a răsplătit fidelitatea. De asemenea, au mai fost premiați 3 elevi cu rezultate excelente la Bacalaureat.

3. Sărbătoare în Pustiana (comuna Pîrjol). Câțiva dintre copiii satului au primit sacramentul Sfântului Mir de la Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași.

În delegație au mai fost Lucian Șova (deputat), Dan Tătaru (senator), Ionel Floroiu (vicepreședinte CJ Bacău), Dorian Pocovnicu (subprefect), Teodora Șotcan (inspector școlar general).
Am remarcat un lucru… lăudabil, spun eu: primarii comunelor vizitate de delegația PSD duminică sunt de la partide diferite. Unul de la PNL, unul de la PDL și celălalt de la PSD. În traducere liberă, asta este normalitate, maturitate politică.

One thought on “Un weekend plin de evenimente în județul Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *