Unii se înghesuie pe Valea Prahovei, alții se relaxează pe Transalpina

Marti, 5 Februarie 2013 | foto, Pareri personale | Comenteaza

Chiar dacă titlul vă dă impresia că am de gând să induc ideea că pe Valea Prahovei e nasol, nu intenționez să fac asta. Într-adevăr, stațiunile de pe Valea Prahovei sunt mult mai dezvoltate și pline de viață, dar oamenii se duc la multe să se relaxeze, așa știu eu. Să faci vreo 4 ore de la București și până la Poiana Brașov nu prea mai sună a relaxare.

Există multe alternative la Valea Prahovei. Una dintre ele – zona Novaci-Baia de Fier, adică Transalpina. Aici, departe de aglomerația și nebuneala de la Sinaia sau Predeal, a răsărit o stațiune cu un mare potențial pentru turnismul de iarnă și schi: Rânca (județul Gorj).

Un prieten a fost de curând la Rânca și mi-a povestit câteva lucruri. În timp ce mai pe la poalele muntelui se înregistrau 10 grade, pe platourile Munților Parâng, unde se află Rânca, erau minus câteva grade și multă, multă zăpadă.

E perfect pentru ski, zice amicul meu. Trei pârtii, toate dotate cu teleski și două cu nocturnă, prețuri mici, multe pensiuni (destule neintrate în circitul turistic), canalizare, peisaj extraordinar, aer foarte curat și pace. La Râncă veți mai găsi Muzeul Civilizației Montane și concursuri de ski cu aproape 100 de participanți.

ranca transaplina 2013 (1)

ranca transaplina 2013 (2)

ranca transaplina 2013 (3)

ranca transaplina 2013 (4)

 

Lasa un comentariu