Urmează trei evenimente ONG-istice cu tradiție, în Bacău

Miercuri, 15 Mai 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Azi am primit pe mail trei noutăți din lumea organizațiilor neguvernamentale ce activează în spațiul bacoviano-bistrițean. Toate sunt de interes larg. Două dintre ele se referă la zilele acestea, având loc în Săptămâna Națională a Voluntariatului.

Să le luăm pe rând, nu?

1. Gala Premiilor Comunității Băcăuane, eveniment de tradiție al Fundației de Sprijin Comunitar, ajunge astăzi la ediția a XII-a. Se desfășoară începând cu ora 18:00, la Complexul Levisticum. Voluntarii FSC și copiii de la Clubul cu Lipici au pregătit invitaților dulciuri, baloane, desene și multe alte suprize. Maestrul Ioan Maric participă cu o expoziție de tablouri naive. Gazda evenimentului va fi Nicola.

Banii strânși de pe urmă licitației cu tablouri și a tombolei vor fi folosiți de FSC pentru finanțarea programelor educaționale de care se bucură cei mai defavorizați copii din județul Bacău. Momentul cel mai așteptat al serii este decernarea Premiilor Comunității Băcăuane la categoriile persoane fizice, firme, instituții și ONG-uri + marele premiu – Premiul de Excelență.

Foto via Gala Premiilor Comunităţii Băcăuane 2012

gala premiilor comunitatii bacauane fsc 2012 (8)

2. Pentru a patra oară în Bacău, deci vorbim de un alt eveniment cu tradiție, Cercetașii României pregătesc pentru ziua de duminică, 19 mai 2013, în Parcul Cancicov, “Festivalul Luminii”.

Activitățile (jocuri, concursuri, ateliere, jonglerii și alte surprize) încep la ora 17:00, însă partea cea mai tare începe odată cu lăsarea întunericului și se încheie la 22:30. În acest interval de aproximativ două ore, aleile principale ale parcului vor fi luminate de cele 3 000 de lumânări în “gulguțe” (cutii confecționate din hârtie). Se anunță o frumusețe de eveniment.

Foto via Festivalul Luminii 2011

festivalul luminii bacau 2011

3. Școala de vară “Vara Împreună” a Fundației “Sfântul Ioan Bosco” ajunge anul acesta la cea de-a XII-a ediție. Evenimentul este dedicat tuturor copiilor și adolescenților, aceștia având ocazia să petreacă prima lună a vacanței într-un cadru educativ care înseamnă în primul rând voluntariat, dăruire gratuită și dezvoltarea capacității de a lucra în echipă.

Școala de vară de anul acesta are loc în perioada 24 iunie – 19 iulie 2013. Sunt invitați să participe tinerii începând cu vârsta de 14 ani. Înscrierile se pot face până sâmbătă, 25 mai 2013, la sediul Fundației “Sf. Ioan Bosco” din strada Tazlăului. Informații și detalii se pot obține la Iosif Ilieș: 0757 140 764 / 072 668 33 81, e-mail: iosif.sdb@gmail.com sau la secretariatul fundației: 0234 582 330.

Cum a fost anul trecut

Lasa un comentariu