Video: emisiunea la care am fost aseară

Miercuri, 20 Februarie 2013 | Pareri personale, Video | 3 comentarii

Pentru cei care nu au apucat să mă vadă aseară la Impuls TV Bacău, unde am fost invitat de Cătălin Bejan și Nicoleta Bichescu la emisiunea “Față în față”, am postat mai jos înregistrarea.

Dar mai întâi am scris principalele lucruri punctate de mine în emisiune:

 • Cred că noi, tinerii care venim din urmă, putem face o schimbare în bine în țară. Poate că nu una radicală, ci în trepte. Vom reuși dacă vom fi mulți și uniți. România ar fi mai bună dacă fiecare dintre noi și-ar face treaba pe bucățica lui.
 • Dialogul dintre școala și părinți este deficitar. Acest lucru, coroborat cu plecarea părinților în străinătate, se vede în educația, valorile și determinarea tinerilor de astăzi.

cristian ghinghes (kristofer) la impuls tv

 • Nu am fost unul dintre copiii care abia așteptau să plece la facultate. Le-am oferit încredere părinților, iar ei mi-au dat libertatea de a mă distra, dar mai ales de a face alegeri în viață. Familia m-a susținut să fac ce îmi place.
 • În curând voi face 6 ani de blogging. La început scriam de plictiseală și din dorința de a le arăta anumite realități locale băcăuanilor și prietenilor mei. Cum? Cât mai fără perdea cu putință. Pe parcurs, am devenit formator de opinie în comunitatea locală și unul dintre cei mai citiți bloggeri tineri din țară.
 • În primii ani de blogging am fost luat în râs de colegi și prieteni deoarece aveam preocupări de om matur, însă pe parcurs am câștigat respectul lor prin ceea ce am scris și am făcut în primul rând pentru comunitate și abia apoi pentru mine.
 • Asociația Divanul Adblog este o construcție gândită pentru a reuni bloggeri băcăuani, însă plănuim să facem ceea ce se pare că suntem nevoiți și sfătuiți de alți colegi din țară, și anume să extindem organizația la nivel național.
 • Chiar dacă am o pasiune pentru muzica trance, nu sunt un împătimit al cluburilor. Îmi place să călătoresc pentru a-mi vedea favoriții. Anul trecut am scos primele două piese: Katana și Hot Balloon.
 • Mulți dintre colegii mei din țară spun că acest Consiliu Național al Elevilor este o școală de lideri, însă eu mereu am susținut faptul că a activa în această organizație este de fapt un antrenament pentru scena politică. Mă tentează politica, însă nu m-aș implica în contextul actual. Nu sunt de acord cu modul în care sunt promovați tinerii în politică.
 • De cele mai multe ori, elevii își aleg reprezentanții din rândul celor simpatici și populari și nu din rândul celor care au idei, care au ceva de spus și care își doresc cu adevărat să se implice. Păcat.
 • Unii tineri declară plictisitoare viața de băcăuan, în condițiile în care singurul lucru pe care îl fac zi de zi este turul cafenelelor.
 • La București nu există acel spirit de apartenență la comunitate, spirit pe care îl au oamenii din orașele mai mici.
 • Bacăul este un oraș frumos, însă la București există, evident, mult mai multe oportunități profesionale.
 • Am povestit și episodul cu Victor Ciutacu.
 • Generațiile care vin din urmă sunt din ce în ce mai ignorante în legătură cu problemele societății și chiar cele ale comunității lor.

Această emisiune a fost prima dintr-o serie de întrevederi la care Cătălin Bejan și Nicoleta Bichescu își propun să invite numai tineri băcăuani până în 25-26 de ani care au ceva de spus. Dacă știți și alți tineri băcăuani de succes, ridicați mâna! 🙂

Promit ca data viitoare să pronunț de mai puține ori “ca să zic așa”. Tic verbal, ce să-i faci?

3 comentarii la “Video: emisiunea la care am fost aseară”

 1. Stoian Ciprian 24 Februarie 2013 at 18:51 Permalink

  Felicitari ! 🙂
  Sunt in cautare doar de tineri bacauani de succes sau si din alte zone ale Romaniei ?

 2. JuVe 2 Martie 2013 at 08:25 Permalink

  Felicitări! Ești un tânăr promițător! Ești exemplul că și generația ta poate produce aceasta schimbare. Sunt prea multe exemple negative promovate la TV! Îți urez mult succes în toate!


Lasa un comentariu