Visul etern al politicianului ajuns: ca jurnalistul să își vadă de treaba lui

Duminica, 17 Februarie 2019 | Politica | 1 comentariu

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă în cadrul căreia floarea pesedistă din județul Bacău (mai puțin Cosmin Necula, aparent uitat acasă de colegii săi) a anunțat că vom avea surpriza că în “3-4-5 ani” să circulăm pe autostrada Bacău-Brașov, afirmație de care până și statuile care au mai rămas în picioare prin oraș râd, baronul maxim Dragoș Benea din fruntea PSD Bacău ne-a arătat că e capabil să emită aroganțe la adresa jurnaliștilor așa cum le auzim rostite tot mai des în ultima perioadă de sub mustața lui Liviu Dragnea. O fi punctajul săptămânal de partid?

Din start vă spun: nu știu cât de bine mă potrivesc cu postura de a-i lua apărarea lui Sebi Șufariu, actualmente la Tele 1 Bacău, din câteva motive pe care unii dintre voi probabil le știu: în primul rând, de-a lungul ultimilor ani el a lansat multe teorii neadevărate cu privire la activitatea mea politică și care s-au dovedit false odată cu trecerea timpului; apoi, pe vremea când Tele 1 chiar era o televiziune în sensul că difuza emisiuni și jurnale zilnice, mi-a dat block și m-a înjurat pentru un simplu comentariu ironic pe care îl făcusem la adresa unui material pro-PNL; nu în cele din urmă, Sebi Șufariu pare băiat mare și cred că se descurcă și fără să îi țin eu în vreun fel partea.

Totuși, trecând peste toate cele de mai sus, atitudinea lui Benea Dragoș la conferința de presă de ieri trebuie taxată. Că a fost sau nu provocat sau că întrebările i-au fost adresate pe un ton răstit nici nu contează. Liderul PSD Bacău (și, zic din ce în ce mai mulți, și al opoziției partinice din Bacău) a avut cel puțin 4 derapaje și o amenințare voalată care îl pun în postura aceea de tartor al județului. Oare îi place imaginea asta? Alte personaje care s-au crezut atotștiutoare și atotstăpânitoare peste Bacău au avut o soartă nu tocmai fericită. Unul l-a format pe Dragoș Benea, altul l-a ajutat să “împartă” Bacăul în contextul alianței USL. Așadar, această scoatere a capului din nisip, cu amenințări la adresa presei (atât cât mai este în Bacău) și cu gânduri de preamărire și stăpânire regională poate fi startul unor mișcări nisipoase. Nu le-am zis nisipuri mișcătoare pentru că ele sunt așa de ceva timp. De cel puțin patru-cinci ani, să zicem. :)

Așadar, de la Benea-baronul-maxim pentru Șufariu-jurnalistul-din-când-în-când:

  • Sunteți așa de previzibil încât pot să vă răspund fără să vă încheiați întrebarea.
  • Sunteți atât de patetic încât…
  • Înțeleg că v-ați trezit mai târziu astăzi.
  • E posibil să aveți o frustrare împreună cu colegii dumneavoastră de la PNL. […] Finanțatorii dumneavoastră de la PNL.
  • Ar trebui să îți vezi de treaba ta! (pe hol, zice Ferma Politică)

Mai avea puțin și îl invita la baie. Oricum, să ai atâta putere și să folosești astfel de remarci…

În rest, da, chiar ar fi interesant ca jurnaliștii să își vadă de treaba lor. Nu treaba lor, aia personală, așa cum îi îndeamnă Benea Dragoș, ci aia de jurnalist: de a servi interesul public și de a fi paznici ai democrației. În cazul nostru, paznici la o democrație locală ce respiră din când în când, conectată fiind la aparatele justiției înfăptuite de judecători drepți, corecți și curajoși.

dragos-benea-liviu-dragnea

1 comentariu la “Visul etern al politicianului ajuns: ca jurnalistul să își vadă de treaba lui”

  1. Grigore Romanu 29 Martie 2019 at 17:56 Permalink

    Da sigur ca da.. Fara jurnalisti fac exact ce vor pentru ca omul de rand nu ajunge sa stie ce fac ei.


Lasa un comentariu