Cum vede ocupantul scaunului de primar „consultarea” cu elevii: cu forța, militărește

Poți zice despre un eveniment că e dezbatere/consultare cu cei prezenți cu două condiții: participanții să fi venit din proprie inițiativă acolo (nu aduși cu arcanul pe bază de tabel), iar interacțiunea cu participanții să ocupe mai mult timp decât discursurile gazdelor și ale celor din panel.

Cum evenimentul organizat astăzi de primărie în parteneriat cu CJE Bacău nu a bifat cele două condiții de mai sus, este clar că am avut de-a face cu o sesiune de informare (fără a spune că treaba asta ar fi cumva rea) a unor elevi scoși de la școală și încolonați spre Teatrul Bacovia, intitulată generic “Edu 1.0”. Cu tabel, cu semnături, ca în vremuri pe care le credeam cândva apuse.

Elevii au vorbit mult mai puțin decât oficialitățile, prezentarea despre fenomenul de bullying a fost chiar interesantă, iar în rest l-am auzit pe primar înșirând senin chestiuni uzuale de campanie: inițiere în 10 sporturi (cică peste 2-3 ani), o cafenea pentru tineri la modul viitor (în condițiile în care actualul centru pentru tineret stă închis deoarece nu s-a ocupat de acest domeniu și nici nu mi-a dat atribuții în acest sens) și bugetare participativă (aprobată, dar care momentan nu produce efecte).

Însă momentul emblematic pentru felul în care văd unii interacțiunea cu elevii este prezentarea cu scop de recrutare susținută de militari complet echipați, aceștia fiind cei care au deschis evenimentul cu arma la purtător, pe scena teatrului.

Brrrrrrrrr!

eveniment elevi teatrul bacovia armata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *