Vreau sa vină sfârșitul lumii

Vineri, 21 Decembrie 2012 | Pareri personale, Politica | 1 comentariu

În România apocalipsa e lungă, durează de mai bine de 20 de ani. Am căzut din lac în puț, cum ar spune românul. Acum avem libertate, avem de unde ne cumpăra blugi și nu mai stăm la coadă o zi întreagă pentru doi litri de lapte. Însă avem, oare, viitor?

Salariile sunt mici, iar viața devine din ce în ce mai scumpă. Avem din ce în ce mai mulți săraci, iar clasa de mijloc dispare ușor-ușor. Iaca, de la 1 ianuarie 2013, energia electrică se scumpește cu 8%, iar gazele naturale cu 10%.

Zeci de mii de tineri nu își găsesc de muncă, în ciuda faptului că au terminat o facultate. Asta îi face să plece din țară și îi pune pe gânduri în privința întemeierii unei familii. De unde casă? De unde bani pentru creșterea unui copil? Vreau ca lumea tinerilor disperați că nu au un viitor să se sfârșească astăzi.

Avem deja un nou Parlament, iar începând de astăzi vom aveam și un nou Guvern. Vreau ca noii aleși să facă politică pentru oameni. Sau și pentru oameni, nu numai pentru ei, aleșii.

Totodată, avem și un Acord de colaborare instituțională încheiat între premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. Și-au promis în scris că vor îmbrățișa reguli minimale de adresare respectuoasă. Aurelian Chiscop (radactor șef Ziarul de Bacău) a scris astăzi un editorial interesant pe această temă.

Conferinta de presa la PSD Bacau (2)

Pe de o parte, e trist că am ajuns aici, în punctul în care primii doi oameni în stat să încheie un document pentru respectarea unor reguli elementare nu doar din punct de vedere diplomatic, dar mai ales din punct de vedere al bunului simț. Pe de altă parte, dacă acordul e pe bune și nu doar de ochii lumii, e îmbucurător că va exista un consens între președinte și premier. Ne-ar prinde bine niște liniște pe plan politic.

Vreau ca astăzi să fie sfârșitul unei lumi politice plină de ură, incompetenţă şi aroganţă.

1 comentariu la “Vreau sa vină sfârșitul lumii”

  1. Madalin Blidaru 21 Decembrie 2012 at 18:16 Permalink

    Eu nu vad ura, ci doar interese diferite si neaxate pe nevoile cetatenilor.


Lasa un comentariu