Vrem piste pentru bicicliști în Bacău!

Sambata, 25 Mai 2013 | Bacau | 6 comentarii

Nu cu mult timp în urmă, am lansat, pe Probike Group Bacău (grupul băcăuanilor dornici de mișcare pe bicicletă, cu peste 220 de membri), o invitație referitoare la demararea unei campanii de lobby pentru realizarea de piste pentru bicicliști în municipiul Bacău. Un oraș în care nu există piste pentru biciclete este, după părerea mea, un oraș ce nu poate fi numit european.

Ideea urmează contur vara aceasta și va putea fi susținută nu numai de noi, miile de bicicliști din Bacău, ci și de cetățenii care nu dețin un vehicul cu două roți, dar care visează la un oraș civilizat. Pseudo-pistele actuale sunt, hai să fim serioși, de tot râsul.

piste pentru biciclete in Bacau

Ne vom constitui sub forma unui grup de inițitivă și vom strânge semnături, vom face flashmoburi, vom protesta, vom da ture prin oraș, ne vom întâlni cu autoritățile locale, etc. Pe scurt, vom face gălăgie și vom pune presiune pe factorii decidenți din administrația publică locală. Ideile sunt binevenite.

Cei din Probike se bagă. Voi vă băgați?

Biciclisti in Bacau

6 comentarii la “Vrem piste pentru bicicliști în Bacău!”

 1. ady 25 Mai 2013 at 19:51 Permalink

  ar fi cazul sa se faca ceva.. promisiuni, promisiuni de ani de zile. CAND???

 2. Vali 25 Mai 2013 at 19:53 Permalink

  Mai nou, agenții Poliției Primăriei îi opresc pe bicicliștii care se plimbă ușor pe pietonalul de la Decebal. Nu mi se pare normal să dau amendă sau avertisment pentru așa ceva, atâta vreme cât tu nu pui la dispoziție infrastructura necesară!

 3. Mihai Enasel 25 Mai 2013 at 20:02 Permalink

  Blocarea organizata a unei benzi de circulatie, precum si adunarea in fata Prefecturii (cu tot cu biciclete) ar fi doua idei care ar prinde!

 4. daniel 25 Mai 2013 at 23:31 Permalink

  as veni si eu dar sa vad daca am sa pot veni , sa vad cum pic in planificare si acu depinde de ziua cand se va organiza acest protest

 5. Djycka 29 Mai 2013 at 13:44 Permalink

  În “Deşteptarea” de marţi, 28 mai, se spune că în planul de reamenajare al Parcului Cancicov intră şi amenajarea unor condiţii pentru biciclişti.

  Pseudopistele, cum îndreptăţit le numeşti, poate ar fi indicat să fie semnalizate corespunzător şi, în plus, autorităţile să abordeze o campanie de conştientizare a populaţiei. Deocamdată este destul de neclar că acele spaţii delimitate de pe pietonal sunt pentru biciclişti. Pietonii în continuare merg şi pe acea bandă.


Lasa un comentariu