Zilele Bacaului 2009 – 2, 3 si 4 octombrie

Festivalul Zilele Bacaului are loc in fiecare an, la inceputul lunii octombrie. In acest an se implinesc 601 de la prima atestare a orasului Bacau.

Pe langa manifestarile traditionale care includ concerte, manifestari culturale si evenimente sportive, municipalitatea va organiza in 2009 „Targu’ Potcoava„, un targ de mesteri populari la care vor participa 50 de mesteri din toate zonele Moldovei.

Deocamdata stiu doar cateva dintre manifestarile care vor fi organizate in plan cultural:

  • Simpozionul „Vasile Parvan”
  • expozitii de pictura in aer liber
  • Seara minoritatilor
  • concurs Ex Libris

Petah Ticva din Israel, oras infratit cu mun. Bacau, va fi reprezentat in cadrul acestui festival de primarul orasului, un grup artistic si de sapte elevi.

Spectacolele folclorice vor fi sustinute de artisti locali. De altfel, au fost invitate formatiile Proconsul, Talisman, Iris, Compact si Bandidos, alaturi de alte trupe si formatii locale.

Organizatorii sunt aceiasi ca in fiecare an: Consiliul Local Bacau, in parteneriat cu alte institutii, asociatii si organizatii locale. Consiliul Local al Municipiului Bacau va aloca acestor manifestari nu mai putin de 250 000 de ron (60 000 euro) din bugetul local si din sponsorizari.

In curand voi posta programul festivalului. In acest an voi incerca sa particip la cat mai multe manifestari, sa va informez pe marginae acestora si sa postez pe blog cat multe fotografii.
Remember 2008 – Bacau 600!

12 thoughts on “Zilele Bacaului 2009 – 2, 3 si 4 octombrie

  1. pun pariu ca va iesi la fel de "bine" ca prstia aia de romanian top hits
    o alta balangareala electorala amestecata cu o tiganeala, noroc de iris si compact, dar daca stam la fel de bine cu sonorizarea iarasi au venit degeaba

  2. dar nu ai mai postat nimic de zilele bacaului! pe realitatea tv bacau da de cateva zile programul. ar tb sa pui si u ca multi citesc de aici 😉

  3. N-am gasit si nici n-am primit ceea ce caut eu, si anume un program complet. Voi posta insa un program sumar.

  4. Acesta numai festival nu este.Ca sa ajungi din centru la Sala Sportului trebuie sa fii foarte atent sa nu te accidentezi prin hartoape,ca sa nu mai zic de locul insasi unde sunt amplasate toate.Iti rupi picioarele prin gropi si bolovani,ca sa nu mai zic de praful care va fi ridicat pana la nori de utilajele mecanice destinate distractiilor.Stie cineva,a fost editat un program,un pliant ,o simpla foaie macar,din care publicul sa afle cate ceva despre participanti sau despre locul ziua si ora desfasurarii unor evenimente.??Jenanta organizare,dar nu e de mirare daca de asta se ocupa papagalul primariei……!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *