Ziua 2 la ID Fest 2015 (foto, video, comentarii)

Vineri, 17 Iulie 2015 | foto, Tineret, Video | Comenteaza

După lungi descărcări, manipulări de fișiere, trieri, retușuri, cropuri și montări, am scos-o la capăt cu zecile de minute de material video și sutele de fotografii realizate ieri la Teatrul Bacovia, prin urmare pot spune că îmi face plăcere să vă ofer rezultatele bloggeristice ale unei zile întregi de ID Fest.

Dacă miercuri au fost trei trupe pe scenă (Catharsis, Transparency și Heavenly Hell), joi am văzut alte trei trupe din competiție, cărora li se adaugă trei tineri talentați în cursa pentru titlul de cel mai bun one man show.

De data asta voi fi mai scurt în comentarii, căci e târziu și trebuie să mă pregătesc pentru petrecerea de sâmbătă seară, și voi emite câteva păreri “neavizate”, vorba unui participant. Avizate sau nu, am fost în public la toate spectacolele de până acum (chiar și la cele de la 10 dimineața cu sala pe jumătate goală/plină) și cred că am dreptul să spun ce mi-a plăcut și ce nu.

Nobody’s Group – “Profesorul de franceză”

Băcăuanii de la Nobody’s Group și In The Spot au mers pe niște texte care au scos în evidență mai degrabă munca de echipă și nu individualitățile din cele două trupe, ambele formații punând în scenă spectacole specifice unor liceeni: “Profesorul de franceză” și “A treia parte a lumii”, cu joculețe, piruete, dansuri și tot felul de ruperi de ritm dance, mai mult sau mai puțin potrivite.

In The Spot – “A treia parte a lumii”

În altă ordine de idei, mi s-a părut că timișorenii de la Hooleelogans au participat la ID Fest 2015 cu o piesă pusă în scenă parcă pentru prima oară, în sensul că mi-au dat impresia că n-o mai repetaseră cu și între ei. În schimb, ce am apreciat la micii “militari” din Hooleelogans a fost sinceritatea de la feedback. Nu zic că alții nu sunt realiști vizavi de munca lor, da’ puțini au curajul să recunoască faptul că mai au de muncit ca să iasă astfel încât să se simtă bine cu ce servesc publicului.

Holeelogans – “Biloxi Blues”

Ieri au debutat spectacolele participante la secțiunea One Man Show. Am fost foarte atent la Tudor Mare, Bogdan Capșa și Vasilica Radu, momentele lor puțin parcă prea pesimiste reușind să îmi provoace anumite gânduri pe care le-am înfruntat în plimbarea cu bicicleta pe care am făcut-o după încheierea zilei cu numărul 2 de la ID Fest 2015.

Tudor Mare “Supă de pui” + Vasilica Radu “Vioara m-a furat pe mine”

 

Mulțumesc Danei pentru fotografiile cu tot felul de fețe faine de prin public și mai ales tuturor celor care au urcat pe scenă joi pentru starea faină pe care au reușit să mi-o dea până la finalul zilei. Am părăsit Teatrul Bacovia optimist: există tineri care știu să spună lucrurilor pe nume, clar și fără rezerve, prin teatru.

Pe lângă cele peste 100 de fotografii postate, aveți la dispoziție și recapitulări video de la spectacole, așa cum am promis. Dacă eu am muncit o grămadă la aceste materiale, nu vreau să-mi închipui câte zeci/sute de ore au petrecut acești adolescenți pentru a gândi, aranja și repeta aceste spectacole. Au toată aprecierea mea pentru că încearcă să facă ceea ce le place, să se implice și, de ce nu, să ne transmită ceva, să se exprime.

P.S.: Mă bucur că prezentatorii au renunțat la “mulțumirile speciale” pentru edilii băcăuani, personaje care au datoria directă să susțină, să găzduiască și să finanțeze teatrul și în general activitățile culturale pentru tineri.

Mai sunt 2 zile pline de spectacole, așa că ne vedem la teatru! Programul îl găsiți aici.

Lasa un comentariu