Ziua 3 la ID Fest 2015 (foto și comentarii)

Luni, 20 Iulie 2015 | Bacau, foto | Comenteaza

Știu că așteptați cu nerăbdare fotoreportajele de la spectacolele din ultimele zile ale ID Fest 2015, dar abia acum am reușit să “developez” fotografiile din zilele 3 și 4. Le voi dedica articole diferite deoarece n-am de gând doar să vă arăt doar fotografiile, ci și să vă explic cum a fost și ce mi-a plăcut pe fiecare zi în parte. Materialele video din ultimele zile le voi îngloba într-un articol separat căci sunt mulți GBs de editat și de tăiat.

Așadar, minunata ziuă 3, vineri, 24 iulie 2015, ora 10:00, sala nu prea plină, începe piesa botoșănenilor de la Atelierul de Teatru. Scenografia îmi ia din start ochii. E vorba de o clasă docilizată de o dirigintă de modă veche și disperată după rezultate, ilustrată pe scenă cu niște bănci și scaune realizate din carton, perfect folosibile de micii actori.

id fest 2015-14

Fain, zic eu. “…nu pot să respir…” a zis povestea multor liceeni, care vin la școală nu de plăcere, ci pentru că așa trebuie. Praful de cretă, închiderea elevilor în școală la pușcărie și ambițiile prostești ale profesorilor ar face orice tânăr cu simțul realității și nespălat pe creier cu deja celebra zicală “să păstrăm și să apărăm prestigiul școlii noastre” să țipe la un moment dat “nu pot să respir”. Da, am rezonat cu mesajul și mi-a plăcut cum Atelierul de Teatru a pus în scenă spectacolul.

Mergem mai departe la orele prânzului, când sala a devenit plină. S-au trezit petrecăreții, lucru sesizat la scenă deschisă și de Eric Țuțuianu, prezentator. Pe scena Teatrului Bacovia au urmat sucevenii de la The Knockers cu “Micul Prinț”, probabil unul dintre cele mai inocente spectacole pe care le-am văzut la ID Fest vreodată. Și chiar n-o zic în sensul rău pentru că, știți, e foarte fain să vezi că încă mai exista tineri care nu încearcă să pară ceea ce nu sunt, adică maturi. Poate că am făcut și eu asta la un moment dat și piesa celor de la The Knockers mi-a dat de gândit în privința asta, dar să vii la un festival de teatru de liceeni cu o piesă fresh, copilăroasă, curată și cumva optimistă e o dovadă de autenticitate.

Seara le-a aparținut organizatorilor. Pardon, celor de la A.C.T Bacău. După “Ladies Night”, un spectacol cu un afiș despre care un prieten mi-a zis că îl trimite cu gândul la o reprezentație de striptease la unison, au venit pe scenă 4 dintre actorii trupei, care și-au arătat talentul actoricesc în cadrul secțiunii de one man show.

Nu știu alții, nu știu părinții cu ale lor locuri rezervate, nu știu juriul, nu știu celelalte trupe, dar eu m-am plictisit la piesa celor de la A.C.T. A durat, pe ceas, mai mult decât un meci aranjat de fotbal, iar momentele de dans, gândite pare-se de către KREM, s-au dovedit pentru mine și pentru mulți alții pe care i-am întrebat fără sens.

În schimb, cei patru concurenți ai A.C.T la secțiunea one man show m-au lăsat cu gura căscată, în special Chele Ștefana și Mara Lucaci. Aceste două fete s-au văzut extraordinar de pe scaunul meu din primul rând. Ștefan Sălăvăstru și Ana-Maria Boatcă au fost și ei faini.

Mai târziu urmează fotografiile și impresiile mele din ziua 4. Mulțumesc încă o dată Danei pentru fotografiile expresive cu publicul!

Lasa un comentariu